bugün

galatasaray

bu sezon deplasmanlarda beşiktaş'la aynı puanı toplamıştır. fener'in hali ortada. ama galatasaray'ın deplasman fobisi var. sanki bu durum sadece galatasaray'a haizmiş gibi bir algı var medyada. spor programlarının hepsinde bu konuşuluyor. sanki sadece galatasaray deplasmanlarda sıkıntı yaşıyor. artık türkiye'de neredeyse bütün deplasmanlar zor.

galatasaray lider, beşiktaş maç fazlasıyla 5. ama beşiktaş şampiyonluğun 1 numaralı favorisi, galatasaray ilk üçe zor girer. gene medyadaki algılardan biri.

takımınıza güvenin, hocanıza güvenin. bu takım en kötü ilk iki içinde kendini devre arasına atarsa ve devre arası satış yapabilirse stoper ve santrfor transferleriyle ikinci yarı rakipsiz kaldığı ligi güle oynaya bitirir, 22. şampiyonluğunu kutlar.

gruptan çıkmak için hala ümitli değilsem de gruptan çıkmayı başarırsak kaliteli bir santrfor gelebilir. 2012-13 sezonunun devre arası gibi bir şey yaşarız. o zaman sneijder ve drogba gelmişti şimdi de isim sahibi bir stoper ve santrfor gelirse yine o sezonu yaşarız. o sezon da ilk yarının sonunu zor getirmiştik ve drogba'nın burak'ın ekstra katkılarıyla şampiyonluğu kazanmıştık.

o takım da eksikleri olan bir takımdı. sol beki devşirme, stoperleri semih-dany ikilisi, sağ kanadı hamit, sol kanadı yoktu. bildiğiniz kanatsız bir takımdı ve zaman zaman burak oynardı orada. 10 numarası da devre arasına kadar yoktu ki sneijder'den de tam randıman alamamıştık maç eksiğiyle geldiği için.

gerek o sezon gerekse geçen sezon hep eksiklerimizle bir şekilde ipi göğüslemeyi başardık ve başımızda fatih terim vardı. bu yüzden içim rahat ve rakiplerimiz de kötü.

eğer maicon, feghouli, belhanda'dan birinden veya ikisinden gerekli kaynak yaratılırsa gruptan çıkan bir takıma isim sahibi bir forvet getirmek zor olmayacaktır. ama bu haftaki schalke maçına bağlı. 3 puanı alabilirsek gruptan çıkacağımıza inanırım. puan veya puanlar kaybedersek de üçüncülüğü düşünmek ve planlamaktan başka çare yok ne yazık ki.

çok güzel bir sezon çok zor şartlara denk geldi ne yazık ki. hem ligde hem de şampiyonlar ligi'nde rakiplerimiz tam istediğimiz şekilde ama takım isteğimizden uzakta.