bugün

kürtçe

dil olup olmadığının tartışma mecrası burası veya kişileri buradakiler değildir. kürtçe dil mi değil mi bırakalım onu bilim adamları tartışsın.

her şeyden önce dil bir değerdir. yitirilmemesi gereken bir değer. bugüne kadar bu dili bir şekilde yasakladık. netice olarak da her köyde kürtçe adı altında konuşulan kökü aynı olmasına rağmen diller türedi. elimizi vicdanımıza koyup bir dili öldürmenin bu kadar ucuz olmaması gerektiğini söylemeliyiz.

bakın meselenin siyasi yanı şudur:
bu memlekette lazlar serbestçe dillerini konuşabiliyorlar mı? evet
bu memlekette gürcüler* serbestçe dillerini konuşabiliyorlar mı? evet
bu memlekette çerkezler biz türk değiliz çerkeziz diye dolaşabiliyorlar mı? evet

yani ortada bir ırkçılık bir faşistlik söz konusu olmuyor buraya gelininceye kadar.

peki neden konu kürtçe ye gelince sorun çıkıyor? sorunun çıktığı tek nokta var ki kürtler bugun dağda teroristlik yapan eşkiyayla kendilerini tecrit etmiyor, edemiyor. öyle bir gündem oluşmuş ki kürt denildi mi aklına pkk geliyor vatandaşın. senin oy verdiğin parti pkk ya terorist demiyor, senin önde gelen kişilerin seni mitinglere getirip vatandaşı olduğun devletin bayrağını yaktırıyor..vs şimdi sen bu halkın gözünde ne olduğunu anlayabiliyor musun? millet seni sevmemeyi sana dilini konuşturmamayı maarifet sayıyor bu durumda. şimdi top kürtlerdedir. sevilmenin sayılmanın, yasaklanmamanın yolu pkk ya terorist diyebilmek, onu dışlayabilmektir. kimsenin dilini konuşan bir kürtle problemi yoktur, problem kürtlerin sırtına çıkıp yıllardan beri sömüren pkk iledir.