bugün

bedelli askerlik

bedelli askerlik yapacak olanlara zengin demiş crossd nickli sığır. bir de müdürmüş he he. şirkete sağlayacağı katma değere bakmadan, askerliği nasıl yaptığına göre işe alım yapacakmış. holding'de müdürmüş ama işe alımlarla kendisi ilgileniyormuş. profesyonel iş görüşmelerinde "askerliği nasıl yaptın söyle bakiyim sen." diyecekmiş. sallama lan bari davar; az yaz klavyen çürümesin. ne analitik biliyor, ne toplumsal fayda biliyor, ne matematik biliyor. al senin yerine yapayım bari oku:

bedelli için uygun yaş aralığında olup da evinde oturmayan bir adam en kötü ihtimalle asgari ücretle çalışıyor olsa; 1600 x 12 = 19.200 lira para yapar. bu adamın sigorta kaybı da var en az 300 liradan * 12 = 3600 lira. askerde hiçbir şey yemese içmese en az 250 lira gideri var; 12 ayda 3000 lira yapar. bu adam 1 yıl geç emekli olacağı için o paradan da olacak 1000 lira desen bugün, 12.000 lira yapar. yani toplamda askerliğin bir kişiye maliyeti yaklaşık olarak 38.000 lira.

geri döndüğünde iş bulabilme kaygısı, varsa eşini dostunu çocuğunu gözü arkada bırakma riskini saymıyorum bile; sonuçta para karşılığı yok. adam 38.000 liralık maliyeti 15.000 liraya satın alıyor. bunu bile bile yapmayan asıl salaktır. vizyonsuz ve geleceğini düşünmeyen biridir.

bizim şirkette tekniker olarak çalışıp da kredi çıkmayan biri askere gitmek zorunda kalacaktı, patron takviye verdi; geri bize ödeyecek. personelin yanında olmak böyle olur, senin gibi hasta ruhlu olarak değil.

topluma illa ki silah tutarak fayda sağlanmaz. okuyarak, araştırarak, çalışarak, sanat yaparak, üreterek bir şekilde katkıda bulunursun. yeter ki asalak olmayın; asalak zihniyetlerde olmayın.
güncel Önemli Başlıklar