bugün

8 temmuz 2018 çorlu tren kazası

Öncelikle vefat eden vatandaşlara allah rahmet eylesin, arkasında kalanlara büyük sabır versin. Yaralı vatandaşlarımız da şifa bulsunlar.

Ölüm uzerinden prim yapacak değiliz; amma velakin diyecek birkaç sözümüz var:

1)bazı arkadaşlar japonya'da da oluyor ya falan demiş. Evet oluyor. Doğa olaylarını maalesef kestiremiyorsun. Ama önlem alabiliyorsun. Onu da yapamazsa bu adamlar çıkıp Özür diliyor, istifa ediyor, hatta ve hatta bu benim sorunluluğumdadır diyip intihar ediyor. Bizdeki pişkinlikle orayı kıyaslaman zaten senin gerizekalılığın.

2) neticede büyük bir facia yaşanmış. Terör olayı değil. Ölüme alışkın bir milletiz. Neden yayın yasağı getiriyorsun. Neden olayı perdelemeye çalışıyorsun? Böyle yaparak "sorumluluk bal gibi de bizimdir" demeye mi getiriyorsun?

3) bu demiryollarının yönetiminden tut da bakım personeline kadar bir liyakatsizlik ya da savsaklama var mı? iş bilmeyen elemanlar mı dolduruldu koca tcdd'ye? Eger durum buysa bu ölen insanların hesabını kim, nereye verecek?

Sıçayım sizin parti kavganıza, meşrulaştırma çabanıza. Şunu kabul edelim ölümün çok kolay olduğu bir ülkedeyiz. Hâlâ çıkıp birileri "olur böyle şeyler normaldir" demeye getiriyor. Vicdanınıza sıçayım.