bugün

14 eylul 2008 trabzonspor beşiktaş maçı

beşiktaşımızın kazanamadığı(!) maçtır.

bu sefer televizyondan izlenimler :

- beşiktaşın acilen şu 1 sene oynayıp sonra yatan oyuncu sınıfından kurtulması lazım. bu sene bu sınıfı göğsünü gere gere serdar özkan temsil ediyor. aha burada yazmışız : (bkz: 1 eylul 2008 besiktas konyaspor maci/#3906261). hiç mi hatalarından ders almıyor bu çocuk? yavrum bak çalım atabilmek için belli bir fiziki güce sahip olman lazım, ufacık tefecik messi'nin de bi fizik kondisyon gücü var ki atıyor o çalımları. ya çalımı atarken kendini yere atmayacaksın, ya da adamakıllı çalımını atıp devam edeceksin. ortası yok bu işin, bir öğren artık şu oyunu oynamayı. hatalarından ders al. bir istanbulda liverpool maçında güzel oynadın diye bu taraftar sana 50 yıl sabır göstermez, kendine gel.

- sivok bazen korkutmuş olsa da(serkana atılan arapasta adamını kaçırdı), zapo ile beraber beşiktaş adına maçın iyilerindendi. riske girmiyor, fazla kaleciye dönmüyor, gerekirse taça da atıyor rüştüye vermektense, ki bence iyi de yapıyor. zapo mu? o adam şimdiden gönüllerde taht kurdu bile. getirene helal olsun diyorum buradan artık sinanın işi mi kiminse bilmiyorum, gökhan ünal'ı resmen sahadan sildi bu adam bazen adam adama bazen alan markajı uygulayarak. gökhan kötü falan diye yorum yapıyor herkes. e iyi de onun bir nedeni var boşu boşuna değil gökhan'ın kötülüğü, karşısında canıyla başıyla mücadele edip top kesen koru koruna hava toplarına girip hepsini kazanan bir zapotocny var, daha napsın?

- ertuğrul sağlam'a çok pis laflar hazırladım. çıkardığın kadroya eyvallah, hiç sözüm yok, birebir aynısını çıkarırdım ben de. ama iyi de be adam, gördün ilk yarıda aydın'ın nasıl saçmaladığını, serdar'ın nasıl oyundan düştüğünü, değişikliğini 46. dakikada yapıversene? nedir bu 60-70 beklentisi teknik direktörlerde anlamıyorum. bak ancelotti bugünkü genoa maçında ilk yarı bi bok yiyemediği için ronaldinhoyu çat diye oyundan aldı. milan maçı çevirebildi mi? hayır. ama adam yapabileceği tüm hamleleri yaptı, en azından gece içi rahat uyuyabilir. hoş bizim ertuğrul'un da içi rahattır şimdi de, o psikoloji ilminin konusu, girmiyorum oraya. devam edelim, tamam rakibini kilitlemek ve karambolden olursa atmak istemişsin, o da olabilir gerçekten lafım yok. ama artık dakika 75 olmuş sen son 15 dakika kazanmayı denemek yerine gidip forvet değişikliği yapıyosun. ileride tek forvet canını dişine takıp yardımsızlıktan çaresiz kalan bobo'nun atamadığı golü nobre mi atacaktı yani? böyle bir göz boyama değişikliği olmaz. bu yaptığın sadece "bakın bakın! nobreyi aldım oyuna, kazanmak istedim ben bu maçı!" demektir, ama bunu kimseye yediremezsin o ayrı.

- cisse'ye ara yaramış sanki. yine arada kesebileceği ama kaçırdığı toplar vardı ama, 3-4 pozisyonda hücuma güzel destek verdi, geçen seneden bir iki flashback izletti bize. umutluyum kendisinden. aynısı uğur için geçerli değil ne yazık ki, siroki takımına attığı golden beri kendisini sahada arıyorum ama ya çaldığı/kazandığı topu anında kaybediyor, ya da kendisine atılan topları cömertçe harcıyor. serdar özkan vol.2 olma yolunda kendisi, umarım toparlar kendisini.

- tello kesinlikle daha çok orta açmalı bu takımda. gerekirse seric'i çekelim şu sol beke, tello'yu alalım sol açığa. ya da şu aydın'ın kulağını çeksin ertuğrul sağlam da daha çok görsün tello'yu. adam aydın'a top atıp kaçmaktan yoruldu yahu! iki kere orta açtı tello ikisinde de tehlike oldu, ya song son anda çıkardı ya da çekilen şut birilerine çarptı vs. daha çok açma imkanı olsa eminim ertuğrulun "karambol golü" bir şekilde gelirdi. sol kanatta tello'yla anlaşan bir adam oynarsa kendine gelir beşiktaş hücumu.

- bir paragraf da trabzon'a açmalı bu maç için, potansiyeli yüksek bir takım kurmuş trabzon yönetimi. lakin o hüseyin çimşir'den acilen kurtulmaları lazım. bir de forvette iki uzun oyuncusu var, fakat adamakıllı orta açan adamları yok. sol ve sağ kanatta oynayan transferleri iyi, ama ikisi de delici ve ceza sahasına inmeye çalışarak yerden oynayan oyuncular. biraz daha orta yapmayı deneseler eminim gökhan-umut ikilisinden biri gol hanesine adını yazdırırdı.

sonsöz : serdar özkan'dan kurtulmalı bu takım.

onu söylemiş miydim daha önce? olur böyle şeyler.

edit : iki kere bobo yazmışız nobre yazacağımıza.. sağlık olsun.