bugün

paul di anno

Asla Bruce Dickinson değildir. iron Maiden'ı iron Maiden yapan Paul Di'Anno değildir Bruce Dickinson'dır. Bruce'un gruba katıldığı ilk albüm (The Number of the Beast) Heavy metal tarihinde listelere direk 1. sıradan giren ilk albümdür ve bu sayede iron Maiden'ın tutmasına sebep olmuştur. Sesi de bence Bruce'dan iyi değildir. Seslerini tartışabiliriz ama gruba katkılarını ve iron Maiden'ı iron Maiden yapan ismi tartışamayız çünkü cevap Bruce Dickinson'dır. Aksini iddia eden de objektif falan değildir.

Edit: Solist Bruce Dickinson gruptan ayrılınca iron Maiden'ın Blaze Bayley ile olan hiç bir albümü tutmamıştır ve Bruce'ı geri çağırmışlardır. Bu bile sonucu belli eder. Çünkü Bruce'suz iron Maiden bir hiçtir!

Edit 2: Kendi söylediği şarkıları Bruce'dan iyi söyler orası ayrı. Di'Anno da muhteşem bir ses hatta Bruce'a yakın bir ses.

Edit 3: Kendisini çok gömerdim (hatta yukarı da bile gömmüşüm) ama iron Maiden albümünde ki vokalleriyle gönlümde en az Bruce kadar yer kazandı. Çok eşsiz bir sese sahip gerçekten. Eğer uyuşturucu ve alkolü bıraksaydı veya azaltsaydı kariyerine hala iron Maiden da devam ediyor olabilirdi. Yazık etmiş, hele şimdi tekerlekli sandalye de ki hallerini görünce üzülüyorum, kariyerini mahvetmiş, sesini, iron Maiden hayatını herşeyini mahvetmiş, gerçekten yazık.

Edit 4: Onun yerine gruba getirilen Bruce Dickinson'a "iron Maiden'ın en iyi solisti Bruce Dickinson'dır" diyebilecek kadar mütevazidir.