bugün

program öneri formu

bir tv ya da radyo programı yapacaksanız yazmanız gereken formdur, formatı özetler yaptığınız işin ne olduğunu anlatan detaylı bir formdur, radyoda tek sütun metin halinde yazılır, tv de ise tek ve iki sütunlu olarak yazılabilir.

içeriğinde; programın amacı, yayın aralığı, hedef kitlesi, konusu, saati, yapım unsurları, yapımcı, sunucu, misafir, içerik, müzikler vs. dakika ve saniye aralıklarıyla birlikte detaylı bir şekilde yazılır örnek verecek olursam kendim zamanında yaptığım radyo programı öneri formumdan :

---örnek---

program adı: yalnız değiliz

program türü: kültür programı

amacı: çevremizde yaşayan diğer canlılar hakkında bilgi sahibi yapmak

hedef kitle: konu herhangi bir eğitim seviyesi gerektirmediği için herkez bu alana girebilir ancak hayvansever kitlede dememiz yanlışolmaz

yayın dönemi: kış

yayın saati: 16:00-16:40

yayın sıklığı: hafta içi her gün

program formatı: radyo stüdyosundan sunucunun canlı yayını şeklinde

yapım özellikleri: radyo yayın stüdyosunda bulunması gereken teknik araçlar, okuma metni, kaynaktan bilgi almak için herhangi bir hayvan koruma örgütünden birinin radyoya telefonla bağlanması.

yalnız değiliz

jenerik
ses 1:(radyo sunucusu) iyi günler sevgili dinleyiciler ben umut bugün sizlerle birlikte sokak hayvanları hakkında bilmediklerinizi paylaşacağım tıpkı bizler gibi yaşadığımız çevrede kedi ve köpek başta olmak üzre bir çok hayvan yaşamaktadır, insanoğlunun yüzyıllardır süregelen dostluğu bu canlılardan kopmamamızın başlıca sebebidir, ne yazık ki il ve ilçe belediyeleri bu dostlarımızı bir fazlalıkmış gibi görüp tecrit ve itlaf yöntemine başvurmaktadırlar.
müzik: başlar ve konuşmayla eş zamanlı devam eder / antonietta stella- ın questa reggia(fon müziği şeklinde)

gibisinden devam eder.

---örnek---
© copyright 2005 - 2026