bugün

street fighter ın üç büyüklere sponsor olması

Bilindiği üzere Süper lig'in yayın haklarını Bein sports'un almasından sonra ligimizin maçları daha geniş kitlelere ulaşmaya başladı. Her zaman canlı olmasa da banttan ve özet olarak da neredeyse tüm dünyada kendisine yer buluyor.

Ama ne var ki, Türk futbolunda yaşanan son olaylar, özellikle 2011'den sonra giderek tırmanan futbolda şiddet unsurlarından dolayı (malum olayları hepiniz biliyorsunuz, maç kavgaları, konya, besiktaş, fenerbahçe, galatasaray, amatör ligler vs. hepsine tek tek değinmeye gerek yok) yabancı bir çok sponsor ve futbolcu Türkiye'den uzaklaşmaya başladı. Buna siyasi sorunlar da eklenince futbol piyasamız iyice değer kaybetmeye başladı. Derkeeeeen kmlerce uzaklardan bir müjde geldi!

Dün akşam oynanan ve artık bardağı taşıran son damla olan 19 nisan 2018 Fenerbahçe Beşiktaş maçından sonra Street Fighter'ın dikkatini çekmeyi başardık(!) Street Fighter CEO'su yaptığı açıklamada, "Türk Futbolu gerçekten bizim de ilgimizi çekmeyi başardı. Uzun zamandır Oyun satıyoruz, böyle bir sahne üzerine hiç çalışmamıştık. Futbolcuların ve ilerleyen bölümlerde yönetici ve başkanların hatta finalde de federasyon yetkililerinin de bölüm sonu canavarı olarak kapıştığı bir oyun hayal ettik! Ve bu oyuna da Türkiye'den başlamanın uygun olduğunu, her takımın seçilecek bir oyuncu ile temsil edileceğini belirtmek istiyoruz." dedi. Oyunun Street Fighter Süper Lig adıyla piyasaya çıkması bekleniyor.

Bunun için başkanlarla masaya oturmayı planlayan Street Fighter, asıl bombayı bundan sonra patlattı:

-MAÇLARA ÖZEL 1 STREET FIGHTER KLASIK OYUNCU KONTENJANI-

TFF ile yapılacak ek anlaşma ile 3 büyük kendi aralarında yapacakları karşılaşmalara kadrolarına ek, 1 street Fighter oyuncusu ile çıkacak!

GÖZLER DÜN AKŞAM bi Dalsım, Blanka hadi bilemedin en azından bi Chun Lee'yi aramadı mı?

"Ryu ve Ken Cimboma! Honda, Dalsım Kartal'a! Blanka, Guille ise Fener'e!" söylentileri şimdiden kulislerde yankılanıyor. Aykut hocanın ise gözü daha bunlar konuşulurken, Ryu ya da Ken'den birisini alıp karsılığında Guille ya da blanka'dan birisini cimboma takaslamakta...

Türk futbolundaki bu eksikliğin derhal çözülmesi gereken bir problem olduğunu da belirten yetkliler, street fighter ın teklifine sıcak bakıyor.

Eğer bu anlaşma sağlanırsa; Bundan sonra maçlarda olası bi kavgada futbolcular oturacak ve her takımın kadrosunda yer alan 1 street fighter oyuncusu orta yuvarlakta hakem nezaretinde kozlarını paylaşacak. ölen ya da pes eden olursa kazanan taraf da 1 gol kazanmış sayılacak ve maç kaldığı yerden devam edecek.

Peki ya futbolcular? onlar sadece izleyecek ve futbolcular yalnızca Street Fighter Süper Lig adıyla piyasaya çıkacak olan yeni oyunda takımlarını temsil edip, sanal alemde dövüşecek.

Futbolda şiddetin son bulması dileklerimle...

Kaynak: eraslan5 tüm hakları saklıdır.

(bkz: izahı olmayan şeylerin mizahı olur)