bugün
- marmarayın 74 27 çekmesi3
- nickten isim tahmini yapmak72
- erkeklerin evlenmek istememe nedenleri5
- hazret ktc4
- metalcilerin ihtiyar olması2
- hikayeyi devam ettir30
- bir hevesle alınıp kullanılmayan şeyler16
- kalabalıklar içinde yalnız olmak10
- arkadaşlar bir bakar mısınız9
- erkeklerin obur olduğu algısı18
- hayattan zevk alamamak15
- gocunun nerede olması12
- bir ay çaylak olmak5
- yazarlara göre olması gereken insan ömrü süresi8
- kurbağa öpüp prens beklemek14
- pizzada ince hamur tercih eden erkek12
- rüyamda kadın olmuştum6
- uyumayın konuşalım5
- insanlar nasıl arkadaş ediniyor6
- pizzanın ortasındaki yuvarlak plastik şey12
- uysaljakoben16
- ayınan mıyorum ayınan mıyorum17
- habire12 adamdır37
- 32 yaş evlenmek için çok mu erken8
- temiz nevresimler içinde uyumak4
- yeşilçam filmi izlemek6
- yazarların öldükten sonraki planları4
- yeni parti50
- biber dolması olsa da yesek5
- türk kızlarına bir öğüt bırak4
- yazarların sözlükte bulunma amaçları4
- insana kendini güvende hissettiren şeyler4
- habire1259
- yazın dışarı çıkmanın zorluğu4
- fakesi çaylak yiyen yazarın dramı4
- ailevi değerlere dil uzatan insanımsılar5
- sözlüğün en yakışıklı yazarı olmak3
- true'nin kadın yazarlara bakıp 31 çekmesi6
- makine mühendisliği3
- sözlüğe yön veren kutup yıldızı yazarlar4
- mesajlara geç cevap veren insanlar3
- spora yeni başlayacaklara tavsiyeler3
- bütün güzel kızların kapılmış olması5
- gün boyu sözlükte birbirini yalayan tipler7
- sokakta kavga teknikleri3
- yazarların zeka seviyeleri7
- gecenin bu saatinde acıkmak3
- sözlük profiline fotoğraf koyan yazarın asıl amacı7
- arkadaşlar şeftali yer miyiz8
- erector eski nesil hesapları nereden buluyor6
Ne yazık ki herkesin öylesine üniversite okuyabilmesinden kaynaklıdır.
Herkesin bildiği ''üniversite tahsildir'' cümlesi artık gerçek değil.
Ben götümü yırtıp kendimi kurtardım. Adamla konuşuyorum, bütün ömrü boyunca yatmış, sonra diyor ki ya abi anne baba iş ayarlar bir yerlere gideriz. Sonra bu adama iş ayarlanıyor. 2.000 lirayı bulamıyor maaşı beğenmiyor tabi.
Ne bekliyordun?
Okuyabilirsin, ama artık okumak normal. Zamanında nasıl herkes lise mezunu ise artık herkes üniversite mezunu.
En yakın arkadaşıma ''ya abi karşında boğaziçinden rakiplerin olcak bir şeyler ekle kendine'' dediğimde ''onlar inek akıllı değiller şirketler hafif tembel adam almayı seviyormuş çünkü bill gates bir gün öyle bir söz söylemiş'' diye bir cümle aldım geriye.
Bu nasıl bir kendini avutma çabasıdır?
Şu anda kendimi neredeyse bir ömürlük kurtarmama rağmen arkadaşlarımdan bir adım önde olabilmek için vücudumu bitiriyorum. Evime döndüm, 2 gün aralıksız uyudum ailem korktu benim için.
Şimdi sen o çalışan, kendine bir şeyler katmaya, kendini kurtarmaya çalışan adama gülüyorsun. Ama o adam kendi geleceğine yatırım yapmaya çalışıyor.
Benim hayatta en sevmediğim tip ''armut piş ağzıma düş'' tipi insandır.
Bir şeyler elde etmek istiyorsanız gerçekten onun için çok çalışmanız gerekli. Kendinize hem eğitim hem de kişisel beceriler dalında çok şey katmanız gerekli. Bir şeyleri kazanabilmeniz için kapasitenizi sonuna kadar zorlamanız gerekli. Hepinize einstein olun demiyorum. Ama bir el insaf, başarını hak et!
Eğer gerçekten tırnaklarınla kazıdıysan başarı yolunu o zaman sana hiç bir şey demem.
Ama bir düşün, burada oturup hayatın hakkında şikayet ediyorsun. Ne yapıyorsun hayatınla? Gerçekten elde etmek istediğin başarıyı sen hak ediyor musun?
Herkesin bildiği ''üniversite tahsildir'' cümlesi artık gerçek değil.
Ben götümü yırtıp kendimi kurtardım. Adamla konuşuyorum, bütün ömrü boyunca yatmış, sonra diyor ki ya abi anne baba iş ayarlar bir yerlere gideriz. Sonra bu adama iş ayarlanıyor. 2.000 lirayı bulamıyor maaşı beğenmiyor tabi.
Ne bekliyordun?
Okuyabilirsin, ama artık okumak normal. Zamanında nasıl herkes lise mezunu ise artık herkes üniversite mezunu.
En yakın arkadaşıma ''ya abi karşında boğaziçinden rakiplerin olcak bir şeyler ekle kendine'' dediğimde ''onlar inek akıllı değiller şirketler hafif tembel adam almayı seviyormuş çünkü bill gates bir gün öyle bir söz söylemiş'' diye bir cümle aldım geriye.
Bu nasıl bir kendini avutma çabasıdır?
Şu anda kendimi neredeyse bir ömürlük kurtarmama rağmen arkadaşlarımdan bir adım önde olabilmek için vücudumu bitiriyorum. Evime döndüm, 2 gün aralıksız uyudum ailem korktu benim için.
Şimdi sen o çalışan, kendine bir şeyler katmaya, kendini kurtarmaya çalışan adama gülüyorsun. Ama o adam kendi geleceğine yatırım yapmaya çalışıyor.
Benim hayatta en sevmediğim tip ''armut piş ağzıma düş'' tipi insandır.
Bir şeyler elde etmek istiyorsanız gerçekten onun için çok çalışmanız gerekli. Kendinize hem eğitim hem de kişisel beceriler dalında çok şey katmanız gerekli. Bir şeyleri kazanabilmeniz için kapasitenizi sonuna kadar zorlamanız gerekli. Hepinize einstein olun demiyorum. Ama bir el insaf, başarını hak et!
Eğer gerçekten tırnaklarınla kazıdıysan başarı yolunu o zaman sana hiç bir şey demem.
Ama bir düşün, burada oturup hayatın hakkında şikayet ediyorsun. Ne yapıyorsun hayatınla? Gerçekten elde etmek istediğin başarıyı sen hak ediyor musun?
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar