bugün

kitap okumak

kitaplar güzeldir, her kitap kafada farklı imgeler, bilgiler ve düşünceler oluşmasını sağlar. bazı kitaplar sıkıcıdır ama bu kitaplar genellikle yararlı olurlar, bazı kitaplar eğlencelidir ama pek işe yaramazlar. bir de hem sıkıcı hem uyduruk olanları vardır. kısacası kitaplar vakit geçirmek için veyahut kendini geliştirmek için güzel bir şeydir.

kitap okumak ise öyle değildir. genellikle sıkıcıdır, zordur veya ulaşılmazdır. birçok pozisyonda kitap okunabilir ama hepsinin rahat olmayan tarafları vardır. mesela sırtüstü yatarak okursanız göğsünüz ağrır, normal yatarak okursanız kitabı havada tutmaktan dolayı kollarınız ağrır, oturarak okursanız sıkılırsınız, yarı oturur pozisyon en uygunudur ama onda da bel ağrısı sorunu çekme riskiniz vardır. bir de bunun aktivite isteği durumu var tabi. insanlar genellikle uzun süre kıpırdamadan ve düz bir sayfaya bakarak durursalarsa fiziksel aktivite yapma ihtiyacı duyarlar. bu yüzden hiperaktifler pek kitap okuyamazlar.
insan'ın ufkunu genişleten anlamlı bir eylem. evet ''kitap'' kendisini geliştirmek isteyen insan için vazgeçilmez bir vasıtadır. kimi kendini unutmak için okur, kimi ise ''kendini'' bulmak için.
gerçekten kitap okumayı seven biri, doğru kitap seçimleriyle ve okuduklarını uygulayarak hayatına kolaylıkla yön verebilir.
kısacası kitap güzel bir şeydir ama kitap okumak zordur.