bugün
- gocu'nun kendini alen delon sanması9
- babam hiç dövmezdi insanı11
- akrabalarımı yükseltmek inancım gereğidir17
- deniz göktaş'ın dinle dalga geçmesi13
- türklerin soykırımdaki ustalığı19
- fakirler neden isyan edip silahlanmıyor4
- zaman baba4
- true neden sevilmiyor5
- spor yapmayan erkek8
- true namussuzdur5
- gerizekalı yazarlar zirvesi13
- sözlükte başın belaya girmesi3
- mel mel bakan gibson gocu sari renkli seker4
- 2026 dünya kupası37
- true online olunca olunca gelen mutluluk hissi3
- kolu alçılı kezonun kçını yıkar mısın3
- yengeç burcu erkekleri ölsün kampanyası14
- queen feristah6
- türklerin iq ortalaması4
- habersiz gelen misafir3
- laf sokarken imla hatası yapmak6
- fransa milli futbol takımı2
- true'nun yine online olması5
- tanga giyen erkek6
- yavudilerde torpil2
- sözlük yazarlarının kombinleri13
- erdoğanın eski gücünü kaybetmesi6
- meksika9
- semicenk4
- 1 temmuz 2026 meksika ekvador maçı6
- ekvador7
- eski sevgilinin kabotaj bayramını kutlamak8
- zor erkeği oynamak4
- şırnak üniversitesi rektörü abdürrahim alkış4
- true online olunca gelen mutluluk hissi2
- true club2
- filistin in ermeni soykırımını tanıması39
- olası israil türkiye savaşı2
- iyi futbol oynar mısınız9
- kadınlar ne ister4
- amerika israil arası kızışma2
- alihan ın ajdar ı dövmesi2
- nosferatu2
- çevrecilik emperyalizmin bir oyunudur2
- futbol31
- kemal kılıçdaroğlu8
- özgüveni düşük tuvalet kapağı3
- hapşıracak gibi olmak3
- pandela24
- ben ekonomistim4
alışılmışın dışında takılan ümit ünal'ın yönetmenliğinde olduğu, bir ev kadınının psikolojik baskılar altında seri katile dönüşümünü ele alan film, izleyeni boğuk ve iç sıkan bir hava ile karşılanıyor.
bir kadının sönmüş ve aşırıya kaçan bir biçimde olan standartlaşmış hayatını evdeki soluk ışıklar ve dış mekanların sürekli kapalı olması oldukça etkili bir biçimde tamamlamış. bu durum kadının iç dünyasını yansıtmak için oldukça uygun. senaryo örgüsü standart biçimde günlük hayatın görüntülenmesi ve baş rol karakterinin özelliklerinin tanıtımı ile başlayıp, "tetikleyici olayın" başlangıcıyla birlikte sizde rahatlıkla filmin içine dalıyorsunuz. olay örgüsünün yönetmen tarafından ince ince işlenmesiyle hem kadını ruh halini daha iyi anlıyorsunuz hem de olaylar git gide daha ilginç bir hale dönüşüyor. başlarda zayıf ve kırılgan olan kadının ruh hali git gide değişiyor ve tehlikeli ve korkutucu(insanı geren) bir hale döşüyor. lakin tüm bu durumlar içerisinde filme küçük garip esprilerin eklenmesi de ihmal edilmemiş.
oyunculuklar ise zaten çok iyiydi ama bir noktayı beğenmedim. demet evgar'ın filmin başındaki performansını tiyatro oyunculuğu gibi hissettim. rolde duyguyu yansıtmak için aşırıya kaçmış gibi geldi bana. bu da kendinizi o sahnede tiyatrodaymış gibi hissettiriyor. onun dışında diyecek söz yok. oldukça iyi.
kısacası film youtuberların yaptıkları yanında tam bir şaheser. tabi bu karşılaştırmayı yapmakta hata olur. önceki iki cümle için özür diliyorum. filmi izlemenizi tavsiye ederim. tabi vizyonda iken.
not: gittiğim salonda topu topu 8 kişi bu türk filmini izliyorduk. türk filmlerinin, gişede daha çok izlenmesi umuduyla.
bir kadının sönmüş ve aşırıya kaçan bir biçimde olan standartlaşmış hayatını evdeki soluk ışıklar ve dış mekanların sürekli kapalı olması oldukça etkili bir biçimde tamamlamış. bu durum kadının iç dünyasını yansıtmak için oldukça uygun. senaryo örgüsü standart biçimde günlük hayatın görüntülenmesi ve baş rol karakterinin özelliklerinin tanıtımı ile başlayıp, "tetikleyici olayın" başlangıcıyla birlikte sizde rahatlıkla filmin içine dalıyorsunuz. olay örgüsünün yönetmen tarafından ince ince işlenmesiyle hem kadını ruh halini daha iyi anlıyorsunuz hem de olaylar git gide daha ilginç bir hale dönüşüyor. başlarda zayıf ve kırılgan olan kadının ruh hali git gide değişiyor ve tehlikeli ve korkutucu(insanı geren) bir hale döşüyor. lakin tüm bu durumlar içerisinde filme küçük garip esprilerin eklenmesi de ihmal edilmemiş.
oyunculuklar ise zaten çok iyiydi ama bir noktayı beğenmedim. demet evgar'ın filmin başındaki performansını tiyatro oyunculuğu gibi hissettim. rolde duyguyu yansıtmak için aşırıya kaçmış gibi geldi bana. bu da kendinizi o sahnede tiyatrodaymış gibi hissettiriyor. onun dışında diyecek söz yok. oldukça iyi.
kısacası film youtuberların yaptıkları yanında tam bir şaheser. tabi bu karşılaştırmayı yapmakta hata olur. önceki iki cümle için özür diliyorum. filmi izlemenizi tavsiye ederim. tabi vizyonda iken.
not: gittiğim salonda topu topu 8 kişi bu türk filmini izliyorduk. türk filmlerinin, gişede daha çok izlenmesi umuduyla.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar