bugün

sofra sırları

alışılmışın dışında takılan ümit ünal'ın yönetmenliğinde olduğu, bir ev kadınının psikolojik baskılar altında seri katile dönüşümünü ele alan film, izleyeni boğuk ve iç sıkan bir hava ile karşılanıyor.

bir kadının sönmüş ve aşırıya kaçan bir biçimde olan standartlaşmış hayatını evdeki soluk ışıklar ve dış mekanların sürekli kapalı olması oldukça etkili bir biçimde tamamlamış. bu durum kadının iç dünyasını yansıtmak için oldukça uygun. senaryo örgüsü standart biçimde günlük hayatın görüntülenmesi ve baş rol karakterinin özelliklerinin tanıtımı ile başlayıp, "tetikleyici olayın" başlangıcıyla birlikte sizde rahatlıkla filmin içine dalıyorsunuz. olay örgüsünün yönetmen tarafından ince ince işlenmesiyle hem kadını ruh halini daha iyi anlıyorsunuz hem de olaylar git gide daha ilginç bir hale dönüşüyor. başlarda zayıf ve kırılgan olan kadının ruh hali git gide değişiyor ve tehlikeli ve korkutucu(insanı geren) bir hale döşüyor. lakin tüm bu durumlar içerisinde filme küçük garip esprilerin eklenmesi de ihmal edilmemiş.

oyunculuklar ise zaten çok iyiydi ama bir noktayı beğenmedim. demet evgar'ın filmin başındaki performansını tiyatro oyunculuğu gibi hissettim. rolde duyguyu yansıtmak için aşırıya kaçmış gibi geldi bana. bu da kendinizi o sahnede tiyatrodaymış gibi hissettiriyor. onun dışında diyecek söz yok. oldukça iyi.

kısacası film youtuberların yaptıkları yanında tam bir şaheser. tabi bu karşılaştırmayı yapmakta hata olur. önceki iki cümle için özür diliyorum. filmi izlemenizi tavsiye ederim. tabi vizyonda iken.

not: gittiğim salonda topu topu 8 kişi bu türk filmini izliyorduk. türk filmlerinin, gişede daha çok izlenmesi umuduyla.
güncel Önemli Başlıklar