bugün

fetöcü

Fethullah Gülen terör örgütüne mensup olanlara verilen isim. Mensup olmak kavramının ne kadar geniş ve yoruma açık olmasıyla bağlantılı olmak üzere, örgüt üyesi, örgütle birlikte hareket etmiş olan veya örgüt lehine davranan-beyanat veren kişi de anlaşılabilir. Bütün bunları bir araya getirdiğimizde, şu haberi anlamlandırmakta zorlanıyorum:

https://odatv.com/huseyin...-kararlar-09021821_m.html

iki devlet görevlisi, kritik makamlardaki kişinin fetö ile birlikte hareket etmesi tespit ediliyor, hapis cezası alıp serbest kalıyor. Bunlar gibi onbinlercesinin yer aldığı emniyet, Ergenekon balyoz davalarında insanları hapse tıktı. Suçsuzluğu ispat edilene kadar çeşitli yollarla sürüncemede bırakılan işlemlerle 7 8 yıl içeride yattılar. Ölen oldu, hasta olan oldu. Görevinden el çektirilip geri dönemeyen oldu.

Bu iki tip gezi parkı direnişi sırasında baş aktörlerdi. Belki de sivil barışçı insanlara hayvan muamelesi yapıp gazlayan polislere talimatı bunlar verdi? Müdahale olmayacak rahat olun diye eski valinin attığı tweet ortada, ardından diğeri polisleri hücum ettirmiş olamaz mı? Peki halkla polisi çatıştıran bu olayı niye bir isyancı grubun işi gibi gösteriyor medya ve hükümet? Kim ulan fetöcüler? Fetöcü yukarıda tanımlı olan değilse ne? Niye bu pis terör örgütüne ortak çıktınız da masum insanları 40 yıldır biçiyorsunuz ya niye??