bugün

islam ve tecavüz

islamda tecavüz olmasa haremi zaten islam devletleri kuramazdı. islamda tecavüz savaş esirlerine vardır çünkü onlarda irade aranmaz.
mesela biz bir gurup müslüman cihat ediyoruz ve esir aldığımız kadınları aramızda pay ediyoruz. burada kadının benim payıma düşmesi sonucu bir itirazı sözkonusu değildir. ayrıca bunlar alınıp satıla da bilir. mesela ışid in ezidi kadınlara tecavüz etmesi ve paraya sıkışınca onları satması bu yüzdendir.
aynı şekilde osmanlıda olan harem de cihat edilip alınan kadınlarla doldurulmuştur ve bu kadınlar köledir. en iyileri seçilip padişah ve onun çevresine sunulur( belli bir yaştan sonra da eğer eş olmadıysa başkasına satılır)

mesela altta da safiyenin köle olarak alınışı var. bu sadece mantığı anlamak için bir örnek.

Safiye:

Ahtap bin Huyeyy’in kızı Safiye, Hicret’in 7.yılında Muhammed’in karıları arasına girdi. Safiye, Beni Nadir Yahudilerindendir. Kocası, Hayber savaşında öldürülmüş, kendisi tutsak olmuştu. Dihyet’ül Kelbi’nin payına düştü. Ahsab tarafından hemen peygamber’e yetiştirildi. Safiye öylesine dilber bir kadındı ki, ancak Resulullah’a yakışırdı. Ayrıca, kavminin hanımefendisi olan bu kadına kendinden aşağı gördüğü bir kişinin yanında cariye işlemi işlemi uygulanmasının engellenmesi gerekirdi.

Sonuçta Muhammed onunla evlendi. (Kaynak: Buhari, El Magazil 38; Asab 30-32; Hucurat 11; Talak 1.ayet)

gibi.