bugün

ufak tefek cinayetler

Zaten insan ilişkileri hep sorunlu olan bi insan olan benim son zamanlarda yine insanlar konusunda kafam karışıkken öyle şak diye karşıma çıkıp yine ve yine insan ilişkileri konusunda iyice karman çorman hale getirmekle kalmayıp türkçeyi de an itibariyle katletmeme sebep olan dizi.

Fekat güzel dizi. Merve karakterini canlandıran oyuncu iyi. O hiç düşünmeden konuşuyormuş taklidini çok iyi yapan karakteri canlandırmak zordur be. Müthiş gerçekçi. Diziyi öteki dizilerden ayıran özelliği gerçekçiliği dediğim anda saçma sapan her karakteri birbirine aşık etme durumları söz konusu oluyor bkz. Enver’le arzu. Yaaaa bi karakterin de aşk hayatına dair bi şey bilmeyelim. Mesela o polis kızın komiserine arada aşk dolu bakışının hikayeye katkısı ne? Tabii şimdi bu konuda kimi suçlayabilirsin ki dizi sonuçta iki saat sürüyor. Araya böyle gereksiz şeyler koyup dolduracaklar.

Ya ben karakterlerin üzerine düşünüldüğüne inanıyorum. Mesela her karakter lisede nasılsa o değil. Başlarına gelen olaylar karakterleri şekillendirmiş. Mesela merve’nin belli ki çok bi derdi yok. Bu zamana kadar hep bulunduğu küçük çevrede gözdeliğe oynamış ve bu konuda profesyonelleştiği için onun taktikleriyle onu yenemeyeceğini anlayacak kadar zeki oya var. Oya intikam alamayacak kadar iyi biri olmuş ama tüm iyiliğine karşılık aldığı şey hep kötülük olduğu için ne yapacağını bilemez halde ama üzerine kafa yoruyor da arzu öyle mi ama değil. O yormuyor kafa. Yorsa da anlayamaz ama yormaya vakti yok. Arzu tam insanların kötülük yapabileceği ve yaptırabileceği derecede saf bi insan. Yani saf demeyelim de bu konuda yeteneği yok gibi. O da biliyor ki arkadaşlarında bi bokluk var ama kötü olduğuna kendini inandırmak istemiyor. Pelin’i geç. O kadar basic ki. Her şeyi cadalozlukla yaptırmaya çalışan insan tipi bi de üstüne salak ıyyy. Basit böyle. Oya kocamı kapalıbilir o zaman oya evlensin mantığında bi insan işte. Edip de pelinin tam aksine karman çorman bi karakter. E haklı olarak karman çorman. Belli ki iftira atıldığında düzenini kurmuş evli bi insanmış. Bu iftira oya gibi bi kıza atılınca oya tabii ki cesurlaşacak, ben iyiyim onlar kötü, e iyi oldum da noldu, e ama ben de kötü olamıyorum ki modunda bi insan olacaksa edip de tam olgun bi insanken böyle bi iftira karşısında çaresiz kalıp daha da olgunlaşacak bi karakter. Kendi hayatı alt üst olurken ergen gibi “üf neden hep benim başıma geliyo yaaa” demeyip kendiyle birlikte bi hiç uğruna genç, iyi bi kızın hayatının alt üst oluşunu iyice anlayıp, çok da güzel empati kurabilecek bi karakter. Eee bi kişiye bu kadar acımak, ona o kadar üzülmek ve bunun yanı sıra iyi bir insan olduğunu bilmek o kişiyi resmen sevdiriiiiir. Sevdirmeze sorun vardır zaten. O yüzen edip’in aşık olması gereksiz bi herkesin baş karaktere aşık olması detayı değil bence. Taylan da aynı şekilde. Ama serhan’la arasında olan şey olayı iyice dizileştirmiş.

Olayın cinayete bağlanışını merak ediyorum ben. Ve bence kadınların dördü de öldü.
güncel Önemli Başlıklar