bugün

dev türk bayrağı

ABD'de David Chambers adlı bir işadamı varmış. Chip Cummins tarafından derlenen medya haberine göre bu kişi dev boyutta bayrak direkleri üretiyor. 1990'lı yıllarda Meksika Ordusuna büyük bayrak direkleri imal etmiş. Ona 2001 yılında ilk direk siparişini veren Birleşik Arap Emirliklerinden Abu Dhabi olmuş. Direk 123 metre! Kuzey Kore'de de, tam Güney Kore sınırında da 160 metrelik ama bir kule binanın tepesine monte bir bayrak direği varmış. Bu başlangıçtan sonra Orta Asya ve Ortadoğu'da "Benim direğim daha büyük!" yarışması başlamış. 2003 yılında Kral'ın talebi üzerine Ürdün Amman'da 127 metrelik bir bayrak direği dikilmiş. 2004 yılında gene Ürdün'de 131 metrelik bir bayrak direği dikilmiş ve "Kiminki daha büyük" yarışı hızlanmış. 2008 Haziran ayında 133 metre ile Türkmenistan'da yapılan, Aşkabat'ın bayrak direği rekoru ele geçirmiş. 2008 yılının ağustos ayında yani bugünlerde ise Bay Chambers Azerbeycan'ın Baku kentinde 162 metrelik direği dikmekle meşgul olmakta imiş. Guinness Rekorlar Kitabı da derhal "Kiminki büyük?" rekorunu izleyerek işi kızıştırmış.

.........

Şimdi gelelim işin en ilginç yanına! Son dönemde Bay Chambers üç ayrı yerden daha sipariş almış. Sizce bunların arasında Türkiye var mı?

Evet, doğru tahmini yaptınız ve kazandınız! Türkiye, Kazakistan ve Tacikistan'dan direk ve bayrak delegasyonları Chambers'i Türkmenistan'da ziyaret edip sipariş pazarlığı yapmışlar!

Yaşasın direğe dayalı milliyetçilik! Tabii bizim direk en büyük olmalı!

http://www.aksam.com.tr/yazar.asp?a=127569,10,12