bugün

canan kaftancıoğlu

eski istanbul il başkanı canpolat ya da kaftancıoğlu, kendi başlarına birbirlerinin zıttını temsil ediyor değiller. sanıyorum chp'nin içinde farklı bir çekişme var ve bu çekişme uğruna birileri kendine sembol yapıyor. önceki başkan da yerelden gelen, sol jargondan değerlendirmeler yapan, yerelde etkinliği arttıran biriydi. kaftancıoğlu'na iyi ya da kötü her neyi atfediyorsanız, diğerinin eksik kalır yanı yok.

hatta eski genel başkanı kılıçdaroğlu'nun hanesine yazarsak, onun kurultay öncesi attığı adımlara takoz koymak için karşısındaki adaya oy vermişler de olabilir, tercih arasında.

eski cumhuriyet yazarlarının, cumhuriyet gazetesi'ne yaptığının bir benzerini chp'liler kaftancıoğlu'nu türk-islamcı bakış açısıyla değerlendirerek partiye aynı zararı veriyor olabilirler. bugün erdoğan'ın konuşmasına bakarak bunu okuyabiliriz.

chp atatürk'ün partisi deyip kestirip atmanın bir alemi yok. aksi de mümkün olamaz. chp bu çizgideyse, bu 80 yıl içinde kendini ortanın soluna, sosyal demokrasiye yaslayarak var olabildi. atatürk ismini, partiye insan almanın parolası yapacaksanız o zaman kitlesel bir parti olma derdinizin de olmaması lazım. olamayabilir de o ayrı. ama nazan öncel'in dediği gibi "hem karnım doysun, hem pastam dursun" olmuyor.

elbette atatürk'ün kurduğu parti. ama 12 Eylül atatürkçülüğü ile bu ülkeye de atatürk'ün mirası cumhuriyete, devrimciliğe de faydanız dokunamaz.

en iyisi mi sert söylemlerden sıyrılıp uzlaşmaya bakın.
güncel Önemli Başlıklar