bugün

igor tudor

Bi kadro sezona firtina gibi basladiysa ne hedef koyarsaniz koyun, o ekip en guclu rakibiyle olan maca kurar kendini.

Cenk ergun her hafta cikip her mac bizim icin final, bilmemkac finalimiz kaldi diye konusuyordu.

Bir macin var senin ya. 1 mac. Besiktas maci. Ligin kaderini belirleyecek, ligi belkide kafada bitirecek mac o.

Ama ne oldu?

Birak besiktasi, daha kendine gelememis fener karsisinda tudor takima fren yaptirdi. Ardindan trabzonda takim soka girdi ki anadolu deplasmanlarinda cekinmekten oturu zor anlar yasamistik, trabzonda is travma boyutuna tasindi.

Futbolcular kendilerinden suphe etmeye basladilar, zor maclara guc yetirememek gibi bir durum olustu.

Daha besiktas macina cikmadan takim zaten yenik psikolojisine girmisti coktan ki birak besiktasi, basaksehir de darma duman etti.

Gomis, maicon, ndiaye, fernando anasini sikeyim bu adamlar geldiginde tiplerinden kartel bunlar dedik, goren cekinir, kavga ciksa siker atarlar dedik. Nitekim got keserek basladilar da lige.

Tudor bu karakterdeki adamlara korkak, ezik futbolu kabul ettirmeye calisti. Lan bu adamlar dogustan savasci. Ki kendisi de bir stoper.. ama iste sahada olmakla kulubede olmak arasinda fark var.

Tudor baslarindayken futbolcularin bu psikolojiyle lige devam etmesi mumkun degildi, yeni malatya da yarali aslana disini takti.

Ama bu kadronun hocaya da ihtiyaci yok, bakin haftaya gorursunuz. Kendilerine olan inanclarini tekrar kazandiklarinda cikip final maci neymis, kimmis catur cutur herkese gostereceklerine suphem yok.

Gelecegini sanmiyorum ama olurda fatih terim'in eline duserlerse kaybede kaybede inanclarini yitirdikleri o buyuk maclarin hepsini olum kalim maci gibi oynayip rakiplere dar edeceklerine eminim.

Tudor da gitsin once bi psikologa gorunsun, ondan sonra baksin futbol islerine. Bu psikolojiyle rakbetci piyasada var olamaz. Aslani kediye dondurdu amina koydugum.
güncel Önemli Başlıklar