bugün

darbeciler yargilansin

bu ülkede sol ve sağ görüşlü veya hiç görüşsüz bir yığın insanın canını yakan faşizan bir faaliyet olan darbeciliğin yasal yollarla cezalandırılması talebidir.

ufuk uras'ın sonuna kadar arkasındayım, çünkü görüşler "ama"larla bezendiğinde, duruma göre şekil değiştirdiğinde artık hiçbir değeri kalmıyor. darbe denilen o illet bugünlerin sebebiyse, aydınları, gazetecileri, yazarları bir şekilde imha ettiyse, 20 30 yıl öncesinin bilgili kültürlü düşünen kuşağını saçma sapan bir anayasayla ürkütüp apolitikleştirdiyse, düşünce suçu(!) için katiller yaptıysa, tamamen demokrasi dışı ve diktatör bir düzenle insanların hayatından seneler alıp götürdüyse, zaman buna dur deme zamanıdır.

burası dingonun ahırı değil, halkın tercihine müdahale etmek de şaka değil. elbette çoğumuz sevmiyoruz şimdiki hükümeti ve gittikleri yolun sonunu ama bunu yukarıda anlattığım tarzda bir yöntemle durdurmaya çalışmak hem mevcut duruma karşı duranların acizliğini gösterir hem de tükürdüğünü yalamak olur. durum aslında içler acısı bir halde, çünkü bu ülkenin solcu geçinen kitlesi darbeciler yargılansın girişiminde sus pus. ama pkk tabanlı dtp milletvekillerinin adı yazıyor ufuk uras'ın altında. yani durum şunu gösteriyor ki pkk'liler karşı durdukları devletin demokrasisine o devletin sürekliliğine ihtiyaç duyan vatandaştan daha çok katkıda bulunuyorlar. ironik, değil mi?