bugün

deniz gezmiş

devrimcidir. [ tanımladım ama tanımadım ] her türlü hayali söylemden uzak olarak irdelenmesi gerekir. şişme bayan bilirim , şişme laf bilmem ama.

amerikalıları taksimde denize dökmeseydi, 4 amerikalıyı kaçırıp rehin tutmasaydı, kahrolsun emperyalizm diye bağırmasaydı, samsundan ankaraya mustafa kemal yürüyüşünü düzenlediği için abd'den bağımsız olduğumuzu sanmak çok komiktir. devrim fikriyatı ve sosyalist hareketlerle beraber öğrenci eylemlerini yaşayan tek ülkeyi biz sanıp konuşuyor bazıları. yahu amerika'nın kendisi sanki sosyalist öğrenci ve devrimciler yetiştirmemiş gibi mi düşünüyor nedir birileri. 68 kuşağı abd'de etkisini hissettirmedi sanki ! sanki mc carty ve mc cartyizm denen şeyler bu coğrafyada türedi. sanki amerika sokaklarında devrimcilerin kafaları patlatılmadı, sanki orda sosyalist öğrenciler dövülmedi , işkence görmedi...ama hala abd var hala kapitalizm var. kapitalizm eleştirisi yapılacaksa ve adı geçen kavrama dair yorumlar yapılacaksa daha sağlam argümanlar kullanılsın.

hele hele yaşasaydı da devletin başına geçseydi kapitalizm ortadan kalkardı demek zerre kadar tarihsel diyalektik ve sosyalizm bilmemekten kaynaklanır. kapitalizmin ortadan kalkması efsanevi bir liderin başa geçmesiyle hallolucak kadar basit bir iş değildir. öyle olsaydı temel reis'e kapital okuturduk. öhmm neyse ciddi olalım. dediğim gibi hatırla sevgili'den yeni çıkmış liseli devrimcisi tipler vardır. böyle aşkla şevkle bol soslu sloganlı mloganlı hissiyatı kuvetli deli gençlik. işte böyle olmaktansa daha bir dingin ruh haliyle daha bir soluklanıp yorum yapsak ne güzel olacak.

(bkz: gezmiş yaşasaydı hepimiz komunal olurduk) [ soyundum bile ]