bugün

forex

net söylüyorum hiç bulaşmayın.

neden mi?

öncelikle demo sürümü kullandığınızda size 10 bin dolar gibi kredi parası veriyorlar. Oynamaya başladığınızda kredi olmanın da vermiş olduğu rahatlıkla yüklü oynayıp risk alıp kazanmanız çok basit oluyor. mesela ben 1 günde 1000 dolar kazandım.

peki gerçek parayla oynadığınızda ne oluyor?

bu firmalardan bir tanesine 100 dolar ile başladım, hareketi tahmin edebiliyorum düşüşte olsa da illaki yükselecek ama gel gelelim düşük parayla başlayınca öyle olmuyor, marjin değeri diye bir şey var ve %25 in altına düşünce en yüksek zararınızı sistem otomatikman kapatıyor, hani kapatmasa 1 saat bilemedin 3-5 saat sonra kara geçeceksin ama %25 in altına inince aniden kapatıyor. Düşük paralarla bu işe girdiğinizde de oluşturduğunuz stratejiye göre oynamaya sistem bu şekilde müsaade etmiyor. mesela benim sistemim 0,1 lik bir alış yaptım, belli bir seviye daha düştü mü 0.2 lik alış yapıyorum, biraz daha mı düştü o zaman 0.4 lük alış yapıyorum, ilginç bir şekilde daha mı düştü o zaman 0.8 lik bir alış daha yapıp beklemeye başlıyorum, emin olun biraz anlıyorsanız daha da düşmeyeceğini o noktada anlarsınız. yükselmeye başladığında benim en alttaki 0.8 lik alımım önceki alımlarımın tüm zararlarını kapatmaya başlıyor, biraz daha mı yükseldi 0.4 lük alımım da kara geçtiğinde önceki tüm alımlarımın zararı karşılandığı gibi müthiş kar etmeye başlıyorum. işte o zaman kafi gördüğüm tüm alımları sonlandırıp zararları yüksek kar ile telafi edip üzerine de fazladan kazanç sağlıyorum.

işte bu anlattığım tamamen yüksek parayla oynayınca yapılacak bir şey, 100 dolar gibi düşük parayla oynayınca böyle bir şeyi asla yapamıyor sistem otomatikman en çok zarar ettiğiniz alımı ya da satımı kapatıyor ve bu sefer yukarıdaki diğer alım ya da satımlar ile zararınızı karşılayamıyorsunuz bile.

bir de mesela swap ücreti diye bir ücret var, ben alayım yarın nasılsa yükselir diyemiyorsunuz, çünkü 0.1 oranında bir alıma bile 4-5 dolar para kesiyor bakiyenizden.

kısacası az parayla asla girmeyin, gireceğiniz çok para tüm birikiminiz ise yine girmeyin. 10 bin, 20 bin 50 bin dolar bana koymaz derseniz girip oynayabilir hatta iyi paralar kazanabilirsiniz ama dediğim gibi az para ile asla girmeyin.