bugün

jiraiya

legendary sannin arasında en güçlüsü , animenin gizli kahramanı. senseilik(hocalık) yaptığı kişiler dünyanın kaderini değiştirmiştir :

--spoiler--ağır

--spoiler--ağır



1-Minato Namikaze : Konoha'nın sarı şimşeği olarak anılan 4. hokageye hocalık yapmıştır. minato, konoha'yı dokuz kuyruklu bir tilkiye karşı korurken ölmüş ve mağlup ettiği bu canavarı oğlu uzumaki naruto'nun içine mühürlemiştir.
2- Yahiko : Akatsuki örgütünün kurulmasına öncülük etmiştir. Böylece uchiha madaraya gün doğmuştur.
4- Nagato(Pain): Yahiko ve Konan'ın yakın arkadaşı , rinnegan taşıyıcısı, akatsuki örgütünün lideri, aşırı güçlü bir ninjadır. jiraiya için, acıma yetime döner koyar götüne sözünün vücut bulmuş halidir. kendisini yetiştiren hocasını sırtından bıçaklamış,öldürmüş bir orospu evladıdır. (jiraiya'yı çok sevdiğim için hakareti hak etti) aslında amacı da tıpkı naruto gibi dünyadaki barışı sağlamaktır, ama farklı yollardan. orachimaru'nun onlarca senedir yok edemediği konoha'yı tek bir shinra tensei jutsusu ile atomlarına ayırmıştır tabiri caizse. aslanım naruto kendisini şamar oğlanına çevirmiştir gerçi , orası ayrı.
5- Naruto Uzumaki:Hakkında söylenecek tonlarca şey olduğundan hepsini yazmayacağım, animemizin baş karakteri. kısaca jiraiya, naruto'nun kişiliğinin oluşmasında çok büyük pay sahibi olmuş , verilen her kararı etkilemiştir. naruto'nun en büyük başarısı da 4. büyük ninja savaşında başrolde olması, dünyayı kurtarmasıdır. ayrıca bu savaştan 15 sene sonra konohagakure köyünün 7. hokagesi olmuş, hinata ile evlenmiş ve tatlı mı tatlı boruto ve himawari adında iki de çocukları olmuştur.

--spoiler-- ağır

--spoiler-- ağır