galatasaray

taraftarı diğer takım taraftarları kadar maldır, net!

ulan hep aynı senaryo, hep aynı oyun, hep aynı yavşaklığa alet olmaktan bıkmadılar.

fatih terim gelir 1-2 yıl oynatır, sonra bir sürü hoca değişir, tekrar fatih terim gelir, yine 1-2 yıl oynatır bırakır gider, sonra yine bir sürü hoca gelir.

senaryo hep aynı ama figüranlar değişiyor.

abi sen fatih terim'den sonra mancini'yi aldın, fena da oynatmıyordu ama basının gazıyla adamı istifa ettirdin. arkasından prandelli'yi aldın yine basının gazıyla sabır göstermeden adamı gönderdin. arkasından hamza hamzaoğlu'nu aldın yine basının gazıyla adamı gönderdin. arkasından mustafa denizli'yi aldın ve tam bir faciaydı adam istifa etti gitti. arkasından riekerink'i hoca yaptın yine basının gazıyla adamı gönderdin, arkasından tudor'u aldın yine basının gazıyla göndermeye çalışıyorsun.

bakın galatasaray'ın en büyük sorunu sabırsız taraftar sorunudur. şimdi de tutturdular lucescu lucescu! lucescu gelse ne olacak! soruyorum geçen seneki kadronun üzerine gelse nolacaktı?

senin takımında sistem yok, senin takımında oyuncuların ayrı ayrı bağımsızlığını ilan etmiş, gruplaşma olmuş, birbiriyle küsmüş ama hala teknik direktör değiştirme derdindesiniz.

hamza hamzaoğlu ilk geldiğinde ne dedi hatırlayanınız var mı? "toplantıya girdiğimizde herkes ayrı ayrı oturuyordu, önce hepiniz bir araya gelin ve öyle oturun dedim" adamlar yan yana bile oturmuyormuş gerisini siz düşünün.

tudor'a şans tanındı ama adam kendi şansını yaratma fırsatını daha bulamadı, daha adamın tüm istediği oyuncular ve hazırlığı bitmedi. 2 haftada sürpriz beklemeyin ama bu böyle, sabır göstermek lazım ve en sonunda içinde bulunduğu durum değerlendirilir.

senin takımında sistemin olmamasının en büyük sebebi ise fatih terim'dir. fatih terim'in yönettiği takımlara bakın hiç birisinde sistem göremezsiniz, gazla çalışan bir takım yaratır ve en fazla 2,3 yıl sonra takım söner ve bu hep böyle olmuştur. fatih terim'den sonraki neredeyse tüm teknik direktörler de bu sistemsizliğin içine düşmüş ve başarılı olmak için çaba sarfetmişler ama bu seferde oyuncuların guruplaşması ve bazı basın mensuplarının yavşaklığı bu hocaların başını yemiştir.

benim bu zamana kadar gelen hocalar arasında en beğendiklerim mancini, riekerink ve tudor.

mancini bu işi biliyordu ve iyi bir taktik adamıydı ama el birliğiyle adamın başını yedik.

riekerink bu işe yaramaz oyuncuların bana kalırsa ilk farkına varan kişi ve elinden geldiğince de göndermeye çalıştı, adama transfer için çok para harcamadınız ve bana kalırsa atak organizasyonları yönünden gayet iyi işler yapıyordu ama defansın dandikliği adamı bitirdi, daha doğrusu siz şımarık taraftar gurubu ve medya adamı bitirdi. adamın kızının garsonluk yaptığını bile sordular.

şimdi de alkışlarla getirdiğiniz tudor'u gönderme derdindesiniz. evet östersund'a yenilmek kabul edilemez ama senin oyuncuların oynamıyorsa bu adam ne yapsın, sen gidip dünya paraya ahmet çalık gibi bir stoper alırsan bu adam ne yapsın. yahu ilk maçta 2. gole bakın %100 ahmet çalık'ın hatası, 2. maçtaki gol zaten %1000 ahmet çalık'ın hatası.

peki ahmet çalık'ı tudor mu aldı? serdar sakat, semih gitti ki o da farklı değildi, eeee bu adam ahmet çalık'ın kazmalığına ne katabilir? tudor'un burada suçu ne?

gelelim orta sahaya, selçuk yıllardan beri top oynamıyor ama nasıl oluyorsa hiç bir hoca ne kesebildi ne de kadro dışı bırakabildi, tolga cigerci facia. bu adamları tudor mu aldı? hayır tudor almadı. bu adamlar o kadar vasattı ki 2 maçta da ne oyun kurabildiler ne atak kesebildiler. maicon kaç kere defanstan gelip oyun kurdu.

gomis'e top taşıyamadılar ve ben gomis'i genel olarak beğendim, belhanda sakatlıktan yeni çıkmasına rağmen fena oymadı ve ben daha iyi olacağına inanıyorum, maicon bana kalırsa zaten çok iyi. adama yavaş diyorlar ama ben adama bir baktım karşı ceza sahasının içerisinde bir baktım kendi ceza sahasında ve bunu maç boyunca defalarca yaptı.

todorun şu noktada transferlerini eleştiremeyiz.

todur gitsin demekle olmaz! hayır abi tudordan önce selçuk, yasin, tolga gidecek. tudor bu bölgelere istediği oyuncuları alacak, istediği sistemi kuracak ve ondan sonra başarılı olamaz ise todur gitsin.

ben tudor'un çok iyi işler yapacağına adım gibi eminim ama sabırlı olmak lazım, yeter ki takımın en büyük sorunu olan taraftar tahammülsüzlüğü ve selçuk tolga ikilisi ortadan kalksın.

sadece sabretmemiz lazım ve bence ciddi anlamda iyi bir takım haline geleceğiz.

tabi şu da bir gerçek ki rakiplerimiz ciddi anlamda güçlendiler, başakşehir müthiş trasferler yaptı ve bu adamların hali hazırda oturmuş bir sistemleri var, beşiktaş sadece pepeyi aldı ve iyi bir forvet oyuncusuyla daha da güçlenirler, fenerbahçe de güzel transferler yaptı. bu yıl lig cidden zor olacak.
© copyright 2005 - 2026