bugün

kadir topbaş

1945 yılında Artvin / Yusufeli'de doğdu.

Orta öğrenimine Işık Lisesinde başlayıp iHLsinde tamamladı. 1972 yılında M.Ü. ilahiyat Fakültesi&nden, 1974 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Bölümünden mezun oldu. Doktora tezini, istanbul Üniversitesi Sanat Tarihi ve Arkeoloji Bölümünde Hidiv Kasrı ve Boğaziçi sivil mimarisindeki yeri konusunda tamamladı. Uzun yıllar serbest mimar olarak çalıştı.

1994-1998 yılları arasında, istanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğanın danışmanlığını yaptı. Danışmanlığı süresince, Büyükşehir Belediyesine bağlı olan saray, kasır ve tarihi eserlerin restorasyon çalışmalarına katkıları oldu.

Kültür Bakanlığı istanbul 1 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma ve Anıtlar Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. Bir süre aile şirketlerinin yönetiminde bulundu.

1999 yılında Beyoğlu Belediye Başkanlığına seçildi. Bu görevi süresince istanbula model olabilecek Güzel Beyoğlu projesini hayata geçirdi.

Mimari projesini kendisinin çizdiği Kentsel Dönüşüm ve Sosyal Rehabilitasyon çalışmaları kapsamında Kasımpaşa’da Kapalı Spor Salonu Kompleksi, Eğitim ve Sosyal Tesislerini hizmete sundu.

28 Mart 2004 tarihinde yapılan yerel seçimlerde AKPARTiden aday oldu ve istanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçildi.

Kadir Topbaşın Bilgi Üniversitesi ile beraber çıkardığı Beyoğlu : Kültürleri Buluşturan Kent, TAÇ Vakfı ile birlikte hazırladığı Geçmişten Günümüze Beyoğlu I-II ve Anılarda Beyoğlu isimli eserleri bulunuyor.

TAÇ Vakfı (Tarih ve Çevre Vakfı) mütevelli heyeti ve yönetim kurulu üyesi olan Topbaş, evli ve üç çocuk babasıdır.

istanbulu, hizmetlerin en güzeline layık gören ve bunu Hayatım istanbul ifadesiyle dile getiren Başkan Topbaşın hedefi, istanbulu dünya mega-kentleriyle yarışan bir şehir haline dönüştürmek.

kaynak: http://www.ibb.gov.tr
güncel Önemli Başlıklar