bugün

melih gökçek

ülkenin en iyi eğitim kurumlarından birisine gecekondu muamelesi yaparak yıkma tehditinde bulunan, şehircilik anlayışına bir ilk daha getiren belediye başkanı.

mesele kaçak yapıları savunmak değildir oysa ki. açıkça olayın su sorunu ile ilgisinin olduğu görülmektedir. bir belediye başkanıdır bu. normal değerler göstermeyen kızılırmak suyunu "habersizce" şebekelere dağıtır, 3 hafta ankaralıların kullanımına sunar. olay ortaya çıkınca "odtü'den belge aldık" diye savunur. rektör reddeder.

bir belediye başkanının yalan konuşması, bunun ortaya çıkması fevkalade utandırıcı bir durumdur. madem tek derdi kaçak yapıdır kendisinin, neden aski binasına, dışişleri bakanlığının hatta tbmm binası için sesini çıkarmaz? daha düne kadar kimseciklerin haberi yoktu ama gazetelerden öğrendik ki ankara'nın kritik önemdeki binalarının pek çok kısmı kaçak, imar plansız vb. türü yapılarmış.

ayrıca odtü ile girilen polemiğin zamanlamasına da dikkat edilmeli. 14 yıldır görevde bir belediye başkanıdır bu. ural akbulut "evet su temizdir" dese bugün odtü'ye aynı çıkışı yapar mıydı bu gökçek?

kimileri de eymir gölünün peşinde olduğunu söylüyor. halka açmak istiyormuş. dişlerini geçirmiş odtü'ye o yüzden, falan filan.

her şeye rağmen bir sonraki yerel seçimde gene kazanması muhtemeldir. sezer gibi anlayışa sahip yöneticileri bizimkiler pek kaldıramıyor.

keşke olmasaydın sen, sen ve anlayışın.