bugün

evrim teorisi

dogal seleksiyon kisminin bir kismi dogru olan teori. evrim teorisine gore canlilarin gelismesi iki sekilde olusur; 1) genlerimizde meydana gelen mutasyon ki buna makro evrim denir, yani ani evrim. ama bu tarz bir evrimin olmadigi kanitlanmistir, su anda teknolojik olarak en gelismis labaratuarlarda bile mutasyonun pozitif bir etkisi gorulmemistir. 2) dogal seleksiyon sayesinde zayif ve hastalikli genleri tasiyanlarin ölmesi neticesinde, nufusun geriye kalani guclenir ve gelisir. bu sekilde devam eden dogal seleksiyon ve farkli ortamlara adaptasyon sonucunda farkli turler gelisir.
dogal seleksiyon tamamiyla dogru olmasina ragmen, dogal seleksiyona bagli olarak farkli turlerin gelistigi henuz kanitlanamamistir. bunun kanitlanamamasinin en buyuk kanitlarindan birisi ise; evrimcilerin surekli sahte fosillerle ortaya cikmasidir.
ayrica evrim teorisi su anki sekliyle gercek olarak bir evrimi savunmaz, modern evrimciler a canlisinin b canlisina donusebilmesi icin 2 seye ihtiyac oldugunu soylerler. 1) a canlisinda, b canlisina ait genler olmalidir. 2) a canlisinin sahip oldugu b genlerini aktive ettirmesini saglayacak ortam degisikligi.
kisacasi bir insanin bir ubermensche donusebilmesi icin, genlerinde ubermensch dna'si olmali ve bu dna'yi aktive edebilmesini saglayacak bir ortam degisikligi olmali.
evrim teorisinin bu son halini almasinin en buyuk sebeplerinden birisi ise su anda ki canlilarin hicbirisinin ara formunun bulunamamasidir. ayrica evrim teorisinin en buyuk eksikliklerinden birisi ise ilk canlinin nasil olustugunu bir turlu aciklayamamasidir. mevcut olan teoriler ise gerceklik disidir, ama en cok ilgi goren ilk canli teorisi sudur; milyarlarca yil once atmosferde oksijen falan yokmus. atmosferin cogunlugunu azot ve diger gazlar olusturuyormus ve bolca volkanik patlamalar ve yildirimlar olusuyormus. * bu volkanik patlamalar, azot, yildirimlar vs. bir araya gelip bir sekilde bir amino asit olusturmus. bu sekilde milyonlarca amino asit tamamiyla rastgele bir sekilde olusup tesadufen dunyanin ayni bolgesinde bir araya gelmisler ve bir proteini olusturmuslar. ondan sonrada hayat olusmus, ilk canli gelismis, cogalmis, dogal seleksiyon vs.
bu ustte anlattiklarimin gercekligini kanitlamaya calistilar, yine en gelismis teknolojilerin bulundugu labaratuarlarda, yillarca sentetik bir amino asit uretmeye calistilar ama olmadi. yok biz amino asiti yaptik diyorlar, birincisi amino asitler canli degildir, ikincisi elde ettikleri amino asit, proteinleri olusturmakda ise yarayan 23 amino asitten biri degildir. daha dogrusu hicbir ise yaramayan, ve su ana kadar hicbir organizmada bulunmayan ve sadece amino asitin molekuler formulune uygun bir molekul bulmuslardir. sirf bu ilk canliyi bir turlu anlatamadigi icin evrim teorisinin yoktan var olan kismi su anda kabul gormemektedir. dedigim gibi sadece dogal seleksiyonun bir kismi dogrudur.
dogal seleksiyon vardir, ama canli turlerinin farklilasarak gelistigini kanitlayamadigi icin dogal seleksiyon kismen dogrudur. doga da zayif olan meftah olur, ama guclu olanlar baska bir canliya donusmez, en azindan bilimsel olarak kanitlanamamistir.
said nursi ise kendine has bir tarzla, bu teorinin o zamanki ilkel halini cokertmeye calismistir. said nursi soyle demistir "hep isabet edene tesaduf me denir?"