bugün

volvo s90

isveçli mühendislerin son şaheseri. genel olarak dört tekerlekli oturgaçlı götürgeçlere karşı ilgim ve alakam oldukça büyük. kendi icra ettiğim mesleğinde otomotiv üzerine olması buna vesile pek tabii.

neyse, geyik kısmını geçiyorum şimdilik. hem karoser, hem yürür, hem de sunulan motor çeşitlilikleri ile almanlara karşı güzel bir koz sundu piyasaya. muadilleri olan 5 serisi, e serisi, a6 gibi über güzel modellere karşı volvo, bu sefer turnayı gözünden vuracak gibi. markaya oldum olası saygım sonsuz olmuştur. özellikle sağlamlığı ile benim rüyalarımı süsleyen nitelikte otomobiller üretebiliyorlar. iç mekan olarak yeni xc90 ile hemen hemen aynı tasarım dili uygulanmış. showroom'da incelediğim zaman, materyel kalitesi ilk dikkatimi çeken hususlardan birisi olmuştu. kullanmış oldukları deri resmen antilop kokuyor. dikişler, trim aksamın kemikliği vs göz dolduran cinsten. süper bir iş çıkarmışsınız sevgili isveçliler.

bu aralar bizim şişko baya baya abayı yaktı bu modele. kendisi babam olur bu arada. girdiği her ortamda s90'ın arka tasarımından bahsediyor. geçenlerde bana "yeni s90'ın götü ne güzel olmuş, gördün mü?" demesi üzerine "baba sen yine kendini masrafa sokacaksın galiba" dedim ve sırıttı. ben en iyisi maslak volvo bayiini arayayım ve test sürüşü için randevu ayarlayayım. adamın götü bir de volvo görsün. bir daha mı geleceğiz dünyaya.. varsın, gitsin paracıklar. yeter ki, şişkomuz mutlu olsun.