bugün

burak yılmaz

fenerbahçe'nin oyun sisteminde yeri olmayan oyuncu.

fenerbahçe nereden baksanız son 4 sezondur tek forvetli bir sistemde oynuyor. bu sistemde forvet arkası oyuncu garanti alex olduğundan olmadı deivid, bir de tümer geri dönecekmiş, burak'ı sağa koyuyorum olmuyor, sola koyuyorum olmuyor, forvette oynaması zaten mümkün değil guiza, semih, kezman bir de ilhan parlak var belki onunla çekişir senede 2 maçta oynamak için bu mevkide.

ha aragones sistemi komple değiştirip klasik 4-4-2'ye dönecekse bilemem ama bu oturmuş takıma dinamit koymaktır.

aziz yıldırım'ın fenerbahçe iyi futbolunu -özellikle büyük maçlarda- gerçekten taraflı tarafsız herkese gösteririken, aragones'in bilgisi olmadan -zira, tümer ve burak konusunda zerre fikri yoktur adamın, hadi emre iyi aurelio'nun yanına koy oynasın ileriye dönük libero ki, müzmin sakat zor oynar- bu kadar adamı üstelik mevcut sistemi bozma pahasına bunu yapması büyük risk. hem istikrardan bahsedip, hem mevcut sistemi alaşağı etmek ilginç bu bağlamda. aragones gelip sistemi değiştirecekse o iş yaş.

önümüzde 4 sezon öncesinin vicente del bosque örneği var. bosque başarısız değildi, yönetim başarısızdı. adamın haberi olmadan bir sürü transfer yaptılar, "al bunlar oyuncuların, oynat" dediler. oyunculardan 3-4'ü hariç, hayatta 4-4-2 oynayamayacak, 3-5-2 oyuncusu adamlar! ne oldu? 3-5-2'lik adamlardan 4-4-2 kadro çıkarmaya çalıştı bosque, haliyle takım hayal kırıklığı yarattı -ben şahsen hayal kırıklığına uğramadım zira bosque'nin imzayı attığı toplantıda "4-4-2 oynayacağız" demesi ile geleceği görmüştüm- sonrasında yönetim kendi yaptığı hataları, adama kesti.

aziz yıldırım, yıldırım demirören'in düştüğü hataya düşmüştür, yıldırım demirören oldukça bizden de bir cacık olmayacağına göre, bu sene favori yaptığı nokta transferlerle, bireysel değil, takımsal kurguda iyi bir kadro olduğu için kuşkusuz galatasaray'dır, fenerbahçe'nin başta burak yılmaz ve tümer metin hamleleri olmak üzere teknik direktör işini son zamana bırakması bunu net şekilde göstermiştir.