bugün

nestle

Dunya'da bebek mamasi sektorunun yuzde kirkini elinde tutan dev gida firmasi. 1981 yilinda dunya saglik orgutu'nun bebek mamasinin anne sutune alternatif olarak pazarlanmasini yasaklamasina ragmen nestle bu aktivitesini surdurmekteymis.
Bu durumda nestle'nin afrika'daki cocuk olumlerindeki payi ortaya cikiyormus, soyleki su kalitesi cok dusuk olan afrika'da anneler bebeklerini emzirmek yerine, dusuk kaliteli suyla nestle bebek mamasi yapip, cocugunu bu mamayla besleyince olumler ister istemez artiyormus. nestle ise bu durumun farkinda olmasina ragmen, pazarlama aktivitelerinde herhangi bir taviz vermeyip, dunya saglik orgutunun kararini yaniltici reklamlarla asmaya calisiyormus .
http://boycottnestle.blog...03/letter-to-brabeck.html
Bu durumda isvicre'deki asil beyler ve bayanlar, volvo'larina atlayip sabah islerine gidip, dunyanin en demokratik ulkesi olmakla ovunup, sehirlerinin icinden akan nehirlerin suyunun icilebilir olmasiyla da gurur duymakta ama afrika'daki cocuk olumlerinden ise herhangi bir rahatsizlik duymamaktadir, zaten duysalardi ulkeleri dunyadaki butun diktatorlerin, uyusturucu kacakcilarinin, dolandiricilarin vb. kasasi olmazdi.