18 yaşında milletvekili olunmaz diyen gerzek

sebep bir; iktidarda oldukları dönem itibari ile henüz bebek, çocuk yaşta olan, akıl baliğ olmayan, kendilerinden başka siyasi parti, ekol ya da düşünce önderi görmemiş bir nesli oy veren ve vekil yapmak gayet mantıklı bir sosyal mühendislik örneği, nasıl 3-5 çocuk yapın diye bağırıp bunu aslında kendi tabanına anlattığını bahar ve yaz aylarında park, bahçe ve caddelerdeki çocuklu, genç, muhafazakar ihanımefendilerin bebek arabalarından anlıyor bazı insanlar merak etmeyin, allah daha çok versin, hayırlısını versin.

sebep iki; kendinizi 18 yaşınızdaki halinizi hatırlayarak, siyaset denilen bok çukurunda ne kadar ehliyetiniz olacak ki yönetmeye aday olasanız? amaç , aynı baas partisi gibi kendilerine sorgusuz sualsiz itaat edecek, sonrada herhangibir örgüte kaptırılmadan kendi tezgahlarında işlenerek 10 sene sonrasının belki de bakanlarını yetiştirmek, yoksa sen gençsin gel buyur ülke senin demezler, gençlere gaz verip kandırmaktan başka bir şey değil bu. böylece kendi düşüncelerinden başka hiçbir düşünce ve ideolojiyi kabul etmeyen, aşağılayan bir nesil peydah olacak, onların yöneteceği 20 sene sonraki aleyhteki tüm sesler şiddetle bastırılacaktır.

sebep üüüç; bu 18+ adaylar ile kendi iktidarları süresince, başkomutanın emri ile üreyen, büyüyen nesil şiddetli bir seçmen kitleri olacaktır. hem de düşünmeyen, holigan gibi gaza gelip saldıran bir kitle olacaktır. bunun içerisine suriyeli çakma tc vatandaşlarını da ekleyin. hani içişleri bakanlığı siktirboktan bir araştırma yapıyormuş ya sözde. adamların ülkelerinden bilgi alamıyorsun. kimin göt, kimin puşt, kimin ibne, kimin teerörist, kimin aydın olduğunu bilmeden, akademik kadro başta olmak üzere, ara eleman ihtiyacı için suriyeliler vatandaş yapılacak. hemen hemen hepsi akp ye oy verse artık siktin sene! bir daha başka parti bırak seçilmeyi, meclise bile giremez.

işte dostlar, hdp yi hiç sevmesem bile bu anayasa oylaması öncesi çoğunun meclisten kovulup, yıllardır ne yaptıkları bilindiği halde şimdi tutuklanmaları, oy atmasının engellenmesi kanıma dokunuyor.
aynen abd nin istediği yobaz, abd düşmanı ve o düşmanları yetiştiren, medeniyetten uzaklaştırılan ve böylece kolayca her türlü operasyon yapılsa dahi milletin ses etmeyeceği bir ülke haline gidiyoruz çok şükür.

gerçekten merak ediyorum, rte tek başına başkan olsa, şah olsa , padişah olsa, meclis falan kalksa, halkı hocalar, cemaat ve tarikatlar idare etse, muhalefettekilerin tamamı susturulsa, kurşuna dizilse, camiye gitmeyenin kafasını kesseler acaba bu aktroller bütün dünyanın kendilerine saygı duyup, kenara çekileceklerini mi sanıyorlar? soruyorum; peki ya sonra? işte size yapılan sevgili aktroller budur, siz de yiyorsunuz. sonrasın düşünmek, idrak etmek, vidan muhasebesi yapmak yok... farkında değilsiniz, olduğunuzda iseiş işten çoktan geçmiş olacak...