bugün

taner akçam

hakkında birçok uydurma bilgi bulunan, araştırmacı yazar. amacı kahrolsun türkler yaşasın ermeniler yönünde değildir. sadece tarih sahnesinde karanlık olan yerleri aydınlatmaya çalışan, bunun için de bulabildiği bütün kaynakları kullanan kişi.

şu an kanada'da yaşamaktadır, çünkü 1975-80 döneminde devrimci yol komitesinde bulunduğu için türkiye'de hala yasaklıdır.

"adına tehcir, kırım, soykırım ya da ne dersek diyelim... yaşanmış acıları anlayan, nedeni ne olursa olsun, dini, etnik kökeni farklı diye insanlara karşı işlenmiş cinayetleri kınayan bir dil geliştirilmedikçe sorunun çözüm doğrultusunda sağlıklı adımların atılması mümkün olmayacaktır. Yani öncelikle ihtiyacımız olan şey, ahlaken, vicdanen kabul edilemez bir eylemle karşı karşıya olduğumuz gerçeğini görmek ve buna uygun bir dil geliştirebilmektir." beni etkilemiş paragraflarından sadece biri, ermeni meselesi hallolunmuştur - osmanlı belgelerine göre savaş yıllarında ermenilere yönelik politikalar kitabının arka yüzünde bulunan bir paragraf aynı zamanda.

kendisini yanlış yorumlayanlara, oradan buradan duyduğu, internet sitesinden gördüklerine inananlara selam ederim. ermeni soykırımı yoktur'u kanıtlamadan kabul ettiren, yararlı örgütler-zararlı örgütler diye ayrım yapan bir eğitim sistemini ve hala bu eğitim sisteminde kazandığı bilgileri kullanan insanları, taner akçam'ı okumaya davet ediyorum.

kendisi değerli bir araştırmacı, bilim adamıdır. ilgilendiği konular ve benzerleri için:
(bkz: ermeni meselesi hallolunmuştur)
(bkz: benden selam söyle anadolu ya)*
bonus: (bkz: iletişim yayınları)