bugün
- velvet korumam altındadır22
- haluk levent'in kumar oynamasının asıl sebebi11
- mason greenwood29
- 15 18 yaş arasına müebbet hapis düzenlemesi9
- clydeless vs velvet4
- erdoğan'ın gerçekten asrın lideri olması9
- tas kafa saç modeli5
- güne bir tespit bırak6
- fiat egea vs renault fluence3
- sözlüğün hemfikir olduğu tek konu16
- 10 bin lira verseler bu gece sokakta yatar mısın14
- sinir bozucu şeyler14
- sözlükte kadın yazar kalmaması2
- borsayı kim 14 000 de tutuyor4
- simit4
- iki birayla yatağa atılan kız devri bitmesi5
- 14 temmuz 2026 fransa ispanya maçı9
- suça sürüklenen çocuk düzenlemesi tbmm de4
- aylık 445 bin tl iyi para mıdır sorunsalı2
- hiç eksi vermemek8
- kütüphane2
- saçma sapan ritüeller2
- sevgiliyle dağ evindeyken şömine önünde sevişmek12
- ekşi sözlük yazarlarının kahvaltıları3
- danla bilic3
- gocu21
- ben geldim naneler33
- ilk adımı karşıdan bekleyen erkek23
- velvet17
- suca suruklenen cocuk2
- skoda superb2
- 15 temmuz 2026 ingiltere arjantin maçı7
- 14 temmuz şempanze günü7
- parliament night blue3
- kilo vermek isteyenlere tavsiyeler3
- erkeklerin güzel kız görünce verdiği tepki9
- hoca2
- pasif sıçıcılık3
- kahve içmek3
- ellerine kurban olduğum sözlük kızı6
- kadidi çıkmak4
- true denen hadsiz namussuz karaktersiz4
- ilk buluşmada onlar konuşur akp yapar diyen kız5
- oğuzhan uğur4
- sevgiliniz karşı cinsle tatile gidebilir mi13
- kendin hakkında bir gerçek bırak8
- ölen senatörün yerine kardeşini atamak4
- heykele tapan kamalist4
- turistin hesabına eklenen gönüllü bahşişe isyanı4
- true adamlığı2
oyunculukları şaheser olan film. bazı filmler vardır bir yönüyle öne çıkarlar, sonra yorumları okuyup olumlu ön yargıyla filmi izler ve o övülen yönü kötü olsa da iyi görürsün ya; ben filmi izlemeden hakkında hiçbir yorum okumadım ve buna rağmen film bitince aklımda kalan en önemli şey oyunculuklardı. psikopat rolündeki robert de niro, ergen kız rolündeki juliette lewis, anneyi oynatan jessica lange özellikle gözüme çarpanlardı. hatta de niro vikipediden gördüğüm kadarıyla filmdeki oyunculuğuyla ilgili bir sürü ödül de almış. başroldeki oyunculardan avukatı oynatan nick nolteden öyle fazla bir numara görmedim ama sırıtmıyordu da. bu tarz bir psikolojik gerilim filminde oyunculuklar çok önemlidir ve filmin en büyük artısı oyunculukların çok iyi olması.
--spoiler--
gelelim kötü yöne, yani senaryo kısmına. filmin senaryosu çok klişe. yani konuyu ilk okuduğunuzda avukattan intikam almak isteyen bir katil ilginç gelebiliyor ama özellikle işleyiş tarzı çok klişe. hele sondaki sağanak yağmur altındaki final sahneleri ve filmin sonunda iyilerin kazanıp kötü adamın nehre gömülmesi... belki psikopatımız cady, ergen kız danielleyi kaçırabilirdi ve avukat sam, cadynin peşine düşebilirdi. cady ve samin geçmişini gösterebilirler, cadynin eski mutlu aile günlerini anlatabilirlerdi. böylelikle senaryo derinliği daha iyi yakalanabilirdi. ha güzel sahneler de vardı elbet, cadynin danielle ile okulun tiyatrosunda konuştuğu sahne iyiydi mesela, psikopat cady zekasını en çok burada gösterdi. tam bu sahnede aklıma charles manson geldi nedense, onun da cady gibi okuma yazma bilmemesi filan bana sanki max cady karakteri üzerine ted bundy serpiştirilmiş charles manson gibi geldi. birkaç iyi sahne vardı ama bir psikolojik gerilim filminden bekleneni veremedi senaryo ve işleniş bana. senaryo derinliği yok, son sahne dışında doğru dürüst aksiyon yok, akıl oyunu filan yok, sizi psikolojik olarak gerecek pek bir şey yok yani. son sahnenin de bitimi çok klişeydi dediğim gibi. psikopat cady, samin ailesine samin gözünün önünde tecavüz etse daha gerçekçi olurdu. (biraz psikopatlık var sanırım bende.)
--spoiler--
kısaca senaryosu boş ama oyunculukları hoş bir film.
senaryo; 5/10
işleniş; 5/10
oyunculuklar; 10/10
müzikler; 5/10
karakterler; 8/10
dekor; 5/10
genel; 6.5
--spoiler--
gelelim kötü yöne, yani senaryo kısmına. filmin senaryosu çok klişe. yani konuyu ilk okuduğunuzda avukattan intikam almak isteyen bir katil ilginç gelebiliyor ama özellikle işleyiş tarzı çok klişe. hele sondaki sağanak yağmur altındaki final sahneleri ve filmin sonunda iyilerin kazanıp kötü adamın nehre gömülmesi... belki psikopatımız cady, ergen kız danielleyi kaçırabilirdi ve avukat sam, cadynin peşine düşebilirdi. cady ve samin geçmişini gösterebilirler, cadynin eski mutlu aile günlerini anlatabilirlerdi. böylelikle senaryo derinliği daha iyi yakalanabilirdi. ha güzel sahneler de vardı elbet, cadynin danielle ile okulun tiyatrosunda konuştuğu sahne iyiydi mesela, psikopat cady zekasını en çok burada gösterdi. tam bu sahnede aklıma charles manson geldi nedense, onun da cady gibi okuma yazma bilmemesi filan bana sanki max cady karakteri üzerine ted bundy serpiştirilmiş charles manson gibi geldi. birkaç iyi sahne vardı ama bir psikolojik gerilim filminden bekleneni veremedi senaryo ve işleniş bana. senaryo derinliği yok, son sahne dışında doğru dürüst aksiyon yok, akıl oyunu filan yok, sizi psikolojik olarak gerecek pek bir şey yok yani. son sahnenin de bitimi çok klişeydi dediğim gibi. psikopat cady, samin ailesine samin gözünün önünde tecavüz etse daha gerçekçi olurdu. (biraz psikopatlık var sanırım bende.)
--spoiler--
kısaca senaryosu boş ama oyunculukları hoş bir film.
senaryo; 5/10
işleniş; 5/10
oyunculuklar; 10/10
müzikler; 5/10
karakterler; 8/10
dekor; 5/10
genel; 6.5
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar