bugün

türkiyedeki evlilik öncesi seks sorunsalı

Kişinin verimli üreme yaşından en az 10 yıl sonra (gittikçe artıyor) seks yapmaya başlamasını doğal bulan, genel algının bu yönde olduğu bir ülkede yaşıyoruz.

Hangi açıdan bakarsanız bakın kişi ve toplum için sağlıksız bir ahlak kuralı. Durun, her tarihte böyle oldugunu iddia etmiyorum. Peki nasıl bu hale evrildi bu ahlaki öğreti?

Biraz doğuya kafamızı çeviriyoruz, erkenden evlenen gençleri görüyoruz tıpkı eskiden bu topraklarda olduğu gibi. Batıya bakıyoruz, modern bir dünya içinde bu baskının çok hafif olduğu, rahatça takılan gençler var.

T.c de laik bir hukuk devleti olarak, gençlerin çağdaş yollarla uzun yıllar okuyup meslek sahibi olduğu bir ülke. E zaten köylerde insan kalmadıkça erken evlenenlerin sayısı azalıyor, her yer üniversite olunca herkes üni okuyor, okumasa bile düzen kurmak için dusuk asgari ücret yüzünden uzun sure çalışması gerekiyor.

geçmişten gelen dini öğreti ile modern dünyanın yapısı çarpışıyor ve ülkemizde eşsiz bir irrasyonel durum doğuyor. batı ile doğu arasinda sıkışıp kaliyoruz.

Doğum kontrolü teknoloji sayesinde gayet uygulanabilirken, hastalıktan korunmanın yontemleri gelismisken neden hala bir insanın 27 yaşına kadar sevişmemesini istiyorsunuz, neden?