bugün

feminizm

hakkında en çok yorum yapanların aslında hakkında en ufak bir bilgiye dahi sahip olmadığı, kendi kafasında kurduğu şeyleri kabul edip bu ideolojiye yaftalamaya çalıştıkları zaten açık.

tipik karşıt ifadeler:

kocayı buluncaya kadar; bir kere feminizm "erkeksizlik" değil ki kocayı buluncaya kadar olsun. evli olup feminist olan kadınlardan habersizler. ayrıca hiçbir kadın sevgilisi olmadığı için feminist de olmaz, ne salakça bir mantık bu. en yaygını ve en saçma argümanı olan bir ifade ayrıca.

varan iki, çirkin kadınlar feministtir; aslında şuraya sizin güzellik anlayışınıza göre birçok kadını sıralayabilirim ama genel-geçer güzellik anlayışınızı bir kenara bırakıp bir karşı cins olarak bakmaya çalışacağım. birçok erkek kadınları kendi himayeleri altında tutmak, söz geçirmek, dikte etmek ister, ama feminizm zaten buna karşı olduğu için feminist kadınlar fikir ve toplumsal yaşantı eşitliğinden yanadır. bu durumda bu bahsini ettiğim erkekler bu kadınları sevmezler, karalamak isterler e bir kadını karalamak için onların gözünden "çirkin" demek yeterlidir. çünkü bir kadın onlara göre fikirleriyle değil dış güzelliğiyle ya da çirkinliğiyle vardır.

varan üç, aldatılmış, bir erkek tarafından argo ifadeyle tekmeyi yemiş kadınlar feministtir; hayır efendim. ben hayvan haklarını da savunurken hayvan olmuyorsam, illa ki işçinin hakkını savunmak için bir patrondan kazık yemem gerekmiyorsa, velev ki zengin olup fakirin hakkını gözetiyorsam, feminist olmam, kadın hakları savunucusu olmam için de aynı şey gerekmiyor. bu şaibeli bir ifadedir, zaten her kadının feminizmle tanışması oldukça farklıdır, kimisi okuyarak farkında olur, kimisi yaşayarak, kimisi tanık olarak.

aklıma geleni bu kadar.

edit: okumadan eksile aferin, kime ne anlatıyorsam.
güncel Önemli Başlıklar