ermeni sorunu

3.sınıf olmamla birlikte,üst sınıftan seçmeli olarak aldığım ve uludağ üniversitesi'nde derslerini sayın Barış özdal hocanın verdiği derstir. insanı çok kastırmasına karşın, ortalama bir öğrenci için son derece bilgi derinliği yaratan ve ufuk açıcı olan derstir. Seminer sınıfının kullanılması sayesinde görüntülü olarak brifing şeklinde geçen ders saatlerini ve Barış hocanın anlatımını da işin içine katarsak, son derece faydalı bir ders olduğu aşikardır.

Ayrıca bugün vizesine girdiğim derstir. 3 soru sorulmuştur ama bu soruların cevapları çok uzundur. Muhtemeldir ki çok az kişi bu 3 soruyu da full yazarak teslim edebilecektir. Ammavelakin bu üç sorudan toplamda 65 puan tutan ikisini tam olarak yapmış ve geri kalan bir soruyu zaman yetmediği için boş bırakmak zorunda kalmışımdır. Buna rağmen sınav kanaatimce iyi geçmiştir. en kötü ihtimalle 50 beklemekteyimdir ama tabii ki son söz haliyle ve doğal olarak barış hocada olacaktır.

Bütün bunların dışında uluslararasi ilişkiler öğrencilerinin sınavlarında yüksek aldığı doğru olan derstir. Bizim işimiz budur, kendi bölümümüzdeki bir seçmeli dersi genel ortalamaya vurduğumuzda tabii ki bizim diğer bölüm öğrencilerine oranla bu derste daha iyi notlar almamız normaldir. Seçmeli ders de olsa insan, becerilmeyecek işlere elinin hamuruyla karışmamalıdır. Bir hata edip karışmışsa da etrafa veya öğretim görevlisinin kendisine laf atmamalıdır. Bunda öküz altında buzağı arayacak bir durum yoktur. Nazar etmeyin nolur, çalışın sizin de olurdur. *