bugün

almanlar

Her ne kadar başarılı dsiplinli olarak bilinseler de ÇOĞU Öküz OLUYOR BUNLARIn. Zaten fiziken ayı oldukları bir gerçek. bunun dışında Bütün dünyada cevabı bilinen bir soru vardır... "Dünyadaki en kısa üç şeyi say" dediğinizde "Arjantin'in demokrasi tarihi, ingiliz mutfağı ve Alman mizahı" cevabını alırsınız.

Bach'ın, Kant'ın, Mozart'ın, Beethoven'in torunları nasıl oldu da, Hitler'in peşinden gidip hem kendi ülkelerini, hem de dünyayı felakete sürüklediler? Ve nasıl olur da bu Almanlar "Yabancı düşmanlığı" ve "Soykırım" denilince ilk akla gelen ulus oluyorlar?

Amerikalı film yıldızı Bette Midler "Bir Almanla evlendim. Her gece Polonya'yı giyerek yatağa giriyorum. Alman kocam da her gece beni işgal ediyor" demiş.

iskoçyalı oyun yazarı Robert D. MacDonald da "Bir Alman filozoftur, iki Alman mitingdir, üç Alman ise savaştır" diyor. Aktris Joey Adams da "Almanlar çok iyi şofördürler, kimi hedef aldılarsa onu mutlaka ezerler" demekte.
Aktör Robin Williams da şöyle anlatıyor:
- Bir defasında Almanya'da bir televizyon programına katılmıştım. Sunucu kadın "Size göre Almanya'da komedi türü gösteriler neden fazla değil" diye sorunca, ben "Komik insanları da öldürmeyi hiç düşündünüz mü" diye cevap verdim.