bugün

ırkçılık

ırkçılığın en büyük belirtisi ise, hiç bir ırkçı aslında ırkçı olduğunu kabul etmez. az da olsa kabul edenler ise suçu daima ırkçılık yaptıkları kesime atarlar.

türkiye özelinde değerlendirelim. kürtlere yapılan, asimilasyon politikaları, yer isimlerinin yasaklanıp değiştirilmesi, çocuklarına istedikleri isimlerin verilmesinin yasaklanması, kürtçe kitap yazılması, basılması ve okunmasının yasaklanması, kürtçe konuşanlara yapılan baskılar, hapisler, harf başına para cezası kesilmesi... ve ardında yapılan katliamlar, infazlar işkenceler.. yazdığında kitap olacak kadar baskı. bu yapılanlar ırkçılığı değil faşizmi bile aşan zulümler.

bir halkı yıllarca bunlara maruz bırakıyorsun. bu halk bunlara tepki verdiğinde ise onlar suçlu oluyor. ırkçıların gözünde, lazlar ve çerkezler iyi çocuklar. çünkü onlar asimilasyon politiklarına ve yasaklara boyun eğdiler. günümüzde lazca ve çerkezce yok olan diller arasında. bu iki dili konuşan insan neredeyse yok. neden? sizin bu iki dili yok etmeye ne hakkınız vardı? lazların ve çerkezlerin bu asimilasyon politikalarına boyun eğmeleri aynı şekilde kürtlerinde boyun eğmesi gerektiği anlamına gelmez. türklerin ne kürtlerden, ne lazlardan nede çerkezlerden bir üstünlüğü yok. neden türkler bu dilleri yok etmeye çalıştılar? bunun tek bir sebebi var; faşizme varan ırkçılık.