bugün

microsoft edge

uzun zamandır google chrome kullanıcısıyım. bir değişiklik yapıp başka bir tarayıcıyı deneyeyim dedim, edge' i kullanmaya başladım ve bir aya yakın zamandır kullanıyorum. izlenimlerimi sizinle de paylaşayım.

beni hız konusunda gerçekten memnun etti. özellikle chrome la karşılaştırınca "ulan bunca zamandır tarayıcı diye kağnı kullanmışım." dedim. windows' la iyi optimize olduğundan mıdır bilmem pc açılınca direkt tarayıcıyı açtığımda hemen sayfalar yükleniyor, chrome' da olduğu gibi dönüp duran o mavi yuvarlağı izletmiyor. ama uzun vadede cidden illallah ettirdi.

özellikle touchpadle kullanımda çok sıkıntılı bir tarayıcı. sayfa kaydırma imlecinin üstüne gelip sayfayı kaydırmaya çalışınca bir aşağı bir yukarı gidiyor. ne yapmaya çalıştığını cidden anlayamadım. ayrıca google görsellerde bir resme tıklayınca mouse imlecini resmin altına veya üstüne getirmeden sayfayı hareket ettiremiyorsunuz.

hub ikonuna bastığınızda da sorun çıkartma ihtimali çok yüksek. bunun da sebebini bilmiyorum ama geçmiş, sık kullanılanlar ve okuma listesi arasında geçiş yaparken tarayıcı donup kalıyor.

sonuç olarak microsoft edge' e 10 üzerinden verdiğim puan;
olmaz olsun böyle tarayıcı!