bugün

bayramda seker toplamak

basit gibi eylem gibi görünse de girift yapılı , siyasi , zamanla yarışılarak gerceklestirilen yüce bir eylemdir.. kısaca bayram günleri evlerin kapısı çalarak 'bayramınız mübarek olsun teyze ' tümcesiyle seker toplamak fiilidir..

öncelikle bu eylemde bir husus vardır ki çok önemlidir;

eğer zaman kısıtlı gidilecek ev sayısı çok ise kapısı vurulacak ev iyi seçilmelidir.. bu konuda diger çocuklardan alınan istihbaratları, önceki yıllarda yasanan tecrübeleri ve apartmanın lükslük durumunu çok iyi değerlendirmelidir günün bereketli geçmesini isteyen çocuk..

diğer bir dikkat edeceği husus ise yanına bir kız çocuk almak olmalıdır erkek cocugun..çünkü kızlar sekerlerini yemez ,devamlı biriktirirler..dolayısıyla kızlar hem sevimlilikleri kullanılarak ev sahiplerinin gönülerini fethetmede hem de dağlar gibi biriktirdikleri sekerlerini asırmak hususunda erkek çocukları mest edeceklerdir..

ayrıca kime bayramınız mübarek olsun denmesi gerektigini kime bayramınız kutlu olsun demek gerektigini, kim kapıyı açtığında oradan hızla uzaklaşmak gerektigini bilmelidir toplayıcı bu işte profesyonellik kazanmak istiyorsa şayet.. ve günü kurtarmak tabi..

bir de bayramın 2. günü bayram bitti diyen lavuklar vardır.. onlara hiç girmiyorum.. kendi ahlaksızlıklarını sizin yüzsüzlügünüzle bastırmaya calısacak kadar sıradısı götlerdir onlar..