bugün

ekşi sözlük

ssg yönetimi bıraktığı günden beri bir ''dürümcü'' tarafından katledilmiş ve katledilmeye devam edilen sözlüktür.

2008 Yılından beri yazarım orada. halen yazıyorum. sözlükte format kalmadı mottolarını anlatmaya gerek yok. bunu herkes biliyor ve herkes yazıyor zaten.

Dikkat çekmek istediğim husus ''yılların birikmişliği.''
sözlükte bugün entry silen dostlarımız bu sözlüğü ''ekşi'' yapan adamlardır. sözlüğe gerçek karakterini, formatını empoze etmiş insanlardır.

Böylesine kültürel paydaşların bir araya geldiği ortamlarda yönetimin yazarlarına sahip çıkması gerekir. dürüm yiyen insanların bugün uçaklarından ''sushi'' paylaşmalarını sağlayan insanlara teşekkür etmeleri falan çok zor değildi halbuki.

ama kimsenin teşekkür beklediği yok! sözlüğün özüne dönmesini arzu eden bu yazarlar, alınan her karar sonrası formattan daha çok uzaklaştıklarını anladılar sonunda.

yazar bilgilerinin savcılığa verilmesiyle başlayan bu süreç birikti, birikti, birikti ve artık patladı gibi. bu mevzuları yaşamayan bir çok yazar bugün halen aktif olarak yazıyor. ne etliye, ne sütlüye..

ama sözlüğü sözlük yapmış adamlar tam tersine hiç yılmadan entry silmeye devam ediyorlar. Hatta bunu kanzuk ile taşşak geçerek yapıyorlar! sırf formatı hatırlatmak adına..

fakat değişecek bir şey yok malesef. çünkü ekşi yönetimi malesef kapitalist sisteme kurban olmuş, kendi özünden vazgeçmiş, çeşitli siteleri baz alarak farklı format arayışları içine girmiş.

Okunabilirlik istiyorlarsa ''zift medyasına'' bir göz atmalarını rica ederim. mesela güç ve para ise oraları okuyan insanlar daha fazla! sizde bir ''rte'' olabilirsiniz neden olmasın?..