bugün

exfreak

düşüncelerini savunurken hiçbir zaman küfretmemiş yazmandır kendileri. aksine sadece terörle mücadele konusunda pkk'yı yalamak derecesinde örgütü methiyelere boğan cühela güruha kendi uygulayageldikleri tarzın karşılığında girdilerle ayarlarını verir, çekilir.

misal ülkedeki mezbahalarda kesilmek için bekleyen dana'lar hakkında "oh kebap da yaparız" tadında bir girdi, hindistan'daki hindu dostlarımızı rencide edebilir, bu ona göre küfürdür, haysiyetsizliktir, düztabanlıktır.

ama "kime göre neye göre" prensibini savunur.

olayı idrak etmek isteyen kişi, başlığın ilk sayfasını okumak suretiyle bugüne kadar kendisine açık seçik entry yoluyla küfredenlere karşı bile bünyeyi bozmayıp susmayı tercih ettiğini görebilir. tabi ilgili kişinin hakkında neler yazıldığını dahi okumadan başkalarının gazıyla ona buna ahkam edip, nick altına bir şeyleri damgalayıp kişilik tespiti yapmak kolaydır, yüzeyselliktir.

küfür bazlı olarak sıfatlandırılan eleştirinin de sadece pkk it sürüsü hakkında ettiği iki ayardan ibaret olmasına rağmen (ki içeriğinde küfür yoktur, destekleyen birilerine yalaka demiştir), sanki tüm girdileri küfür içerirmiş gibi girip özel mesajla "seni ve fikirlerini sevmiyorum. seni rakip olarak görüyorum" diyebilmiş ezikleri de sallamamaktadır. çünkü insanlık vasfına haiz olmayan bir terör örgütü hakkında en ufak bir kötü söz duyduğunda zıvanadan çıkan üç beş halikat garibesi için de aynı sıfatları uygun görmektedir. ve sadece bu iki üç entry'deki ağır ayarlara karşılık veremediği için nick altına hırs kusmuş bireyleri de "yetersiz" olarak tanımlamaktadır.

yazdığı girdilerin hepsi için kaynakça göstermiştir, göstermedi diyen aymazdır. aymaz da hakaret değildir.

herhangi bir konuda "kaynağın hani lan" diyecek olanların mesaj atmak yerine kendi başlığı altına bunu doğrudan ifşaa etmeleri de oldukça eğlenceli bir görüntü seramonisidir.

pkk'ya küfretmişse de bundan fevkalade zevk almaktadır. o kadar da terbiyesizdir kimilerine göre.

kimilerinin "insanlığa yakışmıyor birisinin ölümüne sevinmek" şeklindeki yerine göre doğru olabilen önermelerine de "o, insan olan için geçerli" şeklinde karşılık verecektir.

sözde demokrat ama anayasaya göre bir terör örgütünü pohpohlayıcı girdileriyle ortalıkta cirit atan ve yeri gelince tsk'ya küfreden 47 kromozom sahibi bünyeleri de gram sallamaz.

ayrıca kendisi vakt-i zamanında silahlı kuvvetler de eğitim de vermiştir. çoluk çocuğun askere gitsin gibi teenage mutant ninja turtles ayarındaki açıklamalarına ihtiyacı yoktur. *

çaylaklıkla gelen edit: bu girdideki editleme işlemini çaylak olarak yapan yazardır. gerekçe olarak da şu gösterilmiştir:

--spoiler--
üstteki entryleri refere eden veya onlara cevap niteliğinde olan entryler silinir.
--spoiler--