bugün

deadpool

başarılı bir yapım. içerisinde bol bol göndermeler vardı ki en çok bunları sevdim. bir kere dc evrenine iyi diss atılmış, ayrıca mcu ve x-men'e de.

filmi henüz izlemeyenler için end credits scene var, hemen fırlamayın dışarı.

--spoiler--

deadpool'un kostümü yeşil ve animasyonlu olmasın isteği, ryan reynolds'ın başrolünde olduğu başarısız ötesi dc filmine gönderme. ha zaten açılışta fotosu da vardı. filmde 3 yerde wolverine'den bahsediliyor. ilkinde polverine'le kafiyeli olayı diğer ikisi ise hugh jackman içeriyor. biri dergi kapağında diğeri de maske şeklinde. ayrıca profesör x rolünü canlandıran james mcavoy ve patrick stewart da nasiplenmiş. spider man'e de göndermeler var. o bardaki eleman mr.pool'a "go get her tiger" diyor ki bunu spidey'de mj'den sık sık duyuyoruz. francis vs deadpool'un son kapışması bariz şekilde bir hellicarrier'da oluyor ki hellicarrier'ı görünce gereksiz yere heyecan yaptım. ve after credits scene de nick fury'yle dalga geçiliyor.

adamım stan lee yine cameo yapmış bulunmakta. bu normal bir şey, fakat stan lee'den sonra en sevdiğim kişi olan mcu patronu kevin feige'ye de selam çakılmış. pizza kutusunda feige'nin ismi vardı.

çizgi roman haricinde başka filmlere gönderme hatta bazı filmlerle alay etme olayı vardı ki en bariz olanı ilk bölümde bile boku çıkmış olan liam neeson'lı taken serisi. the matrix, blade 3, ve godfather şimdilik aklıma gelen diğer filmler. ha bir de end credit sahnesi de ferris bueller's day off'un birebir aynısı. filmde ferris üstünde bornoz gibi bir şeyle çıkıp millete filmin bittiğini ve evlerine gitmeleri gerektiğini söylüyordu ki bu filmi de çok severim.

ancak en büyük ayar keira knightley'e gitmiş. yine end credit'de deadpool spoiler veriyor ve 2. filmde cable'ın da olacağını belirtiyor. herhangi bir oyuncunun seçilebileceğini çükü ihtiyaçları olan şeyin "flat top" yani düz bir kafa (güya) olduğunu söylüyor ardından karakteri oynayabilecek oyuncular arasında keira knightley'i de gösteriyor ki keira knightley tahta olduğundan role yakışır. flat top (tahta göğüs aynı zamanda) valla ibretlik bir ayardı.
--spoiler--