jessica jones

ilk sezonu komple yayınlanmış dizi. Genelde gözümüzün önündeki marvel yapımlarına oranla çok daha karanlık bir havası var Jessica Jones'un. Dizinin de oldukça soğukkanlı olması biraz daha bunu arttırıyor.

Öncelikle şunu belirtmem gerekli ki Marvel yapımı olmasına rağmen olağanüstü yetenekler öyle çok kullanılmıyor. Bilim kurguya biraz temkinli iseniz size sıkıntı olmayacaktır.

Bundan sonra biraz Spoiler olacaktır, dizi ile alakalı doğrudan birşeyler söylemeyeceğim ama hiç birşey bilmek istemiyorum diyecekleri rahatsız edebilir.

Öncelikle konuyu az çok görmüşsünüzdür. Jessica Jones'un düşmanı Purple Man. ilk bölümden kendisinin bahsi geçmeye başlıyor. Bu açıkcası dizinin yan konulara karşı dikkati düşürüyor. Onlarda bir yandan işleniyor ama izlerken sürekli dikkatiniz Purple Man de oluyor. Diğer olaylar sanki diziyi doldurmak için konmuş hikayeler gibi hissettiriyor, ki öyleler. Daha öncesinde yaşananlara zemin hazırlansaydı sonradan Purple Man davaları girseydi daha güzel olurdu bana göre. Dizide okumamış olsamda sağdan soldan edindiğim bilgilerle Alias çizgi romanına göndermeleri de var, hoşlar. Ayrıca Jones'un dedektiflik yetenekleri de oldukça güzel aktarılmış, diziyi bir miktar monotonlaşmadan kurtarıyor.