bugün
- velvet51
- bir sözlük yazarını kıskanmak12
- 2026 ekonomik krizi13
- ilk buluşmada bavyera halk ezgileri söyleyen kezo6
- aleksey batrakov26
- sözlük kavgalarının aslında çok yararlı olması9
- migros'a sorulacak tek soru22
- ırkçıların geri zekalı olduğu gerçeği11
- 1 euro 56 25 tl6
- 26 ağustos malazgirt zaferi'nin 955 yıl dönümü3
- öğretmenlere önlük ve kıyafet zorunluluğu gelmesi9
- arkadaşlar veto ne demek8
- yavuz ağıralioğlu2
- sıfırladım babacığım5
- the odyssey2
- tostumu yaptım11
- şeyhine karısını kızını badelettiren şakirt3
- batrakov'un kadıköy ve tüpraş da atacağı goller2
- tıktok nasıl etkin kullanılır3
- masonik gizemler5
- ellerim bos gonlum hos16
- sözlük yazarlarının karşılaştığı garip olaylar3
- g i l d e d l i l y14
- osuruktan şiirler59
- kürt meslekleri6
- mustafa adıgüzel2
- mümin aynı delikten iki defa sokulmaz3
- erecto bay birader bey efendi2
- türklerin türk olamama sorunu6
- mezeler eşliğinde rakı içip söyleşmek8
- victor osimhen16
- kardeş2
- gnostik gizemler3
- arkadaşlar çok hastayım ya7
- köylüleri neden öldürmeliyiz5
- koşer ürün alan müslüman3
- bir kızın hard sevip sevmediğini nerden anlarsınız5
- now tv neden gelmedi6
- sanat2
- devşirme meslekleri3
- abraxas2
- ismail kartal18
- sözlük ne zaman bu kadar sıkıcı hale geldi6
- iktidar değişince yandaşlar nereye kaçar sorunsalı3
- kliniğe gittim klinikten geldim6
- yeni partinin ilk krizde duvara toslaması11
- fenerbahçe biraz sert biraz katı13
- sıçarken entry giren yazarlar2
- ota boka faşist diyen kürtçü3
- yazarlara gelen son mesaj4
bir nevi saadet zinciri, bir nevi piramit sistemi, bir nevi enayi arkadaş bulup üye yapma şeysi.
bununla ilgili çeşitli başlıklar gördüm ama hepsi birbirine yönlendirmeydi. yönlendirme dahi yapılmamıştı aslında. sadece bkz verilmiş. neyse...
sistem sadece kurucusuna para kazandırmak amacıyla kurulmuş/tasarlanmıştır. a sistemi tasarlar. 10 kişiden 100 lira alır. diğer 10 kişi, 10 kişi daha bulur, bulunan 10 kişiden herbiri başka 10 kişi bulur vs. bu adamlarada aa biz iş yapıyoruz ayağına 3 kuruşluk mal 100 kuruşa satılır öyle gider bu...
bitcoin ile yine popülerleşip yine yükselişe geçti. hatta bazı siteler gelin ponzi sisteminizi kurun diye size "destek" olmaktalar.
ha bir de referanslı sistemler var. ama ponziyle uzaktan yakından alakkası yoktur bunun. bir ucundan benzer olsa dahi yeni üyelerin maddi olarak hiçbir zararı yoktur. örneğin uludağ sözlük yazarısınızdır. uludag/ref=100 bu linkle üye olursanız senin oyladığın her entry başına 1 kuruş kazanırım dersiniz. diğer kullanıcı sizin linkinizle üye olup olmamakta serbesttir. sizin referans linkinizle üye olsa dahi yeni üyenin maddi olarak hiçbir zararı olmayacaktır.
ponziye bulaşmayın. bulaştıysanız da başkasının canını yakmayın.
bununla ilgili çeşitli başlıklar gördüm ama hepsi birbirine yönlendirmeydi. yönlendirme dahi yapılmamıştı aslında. sadece bkz verilmiş. neyse...
sistem sadece kurucusuna para kazandırmak amacıyla kurulmuş/tasarlanmıştır. a sistemi tasarlar. 10 kişiden 100 lira alır. diğer 10 kişi, 10 kişi daha bulur, bulunan 10 kişiden herbiri başka 10 kişi bulur vs. bu adamlarada aa biz iş yapıyoruz ayağına 3 kuruşluk mal 100 kuruşa satılır öyle gider bu...
bitcoin ile yine popülerleşip yine yükselişe geçti. hatta bazı siteler gelin ponzi sisteminizi kurun diye size "destek" olmaktalar.
ha bir de referanslı sistemler var. ama ponziyle uzaktan yakından alakkası yoktur bunun. bir ucundan benzer olsa dahi yeni üyelerin maddi olarak hiçbir zararı yoktur. örneğin uludağ sözlük yazarısınızdır. uludag/ref=100 bu linkle üye olursanız senin oyladığın her entry başına 1 kuruş kazanırım dersiniz. diğer kullanıcı sizin linkinizle üye olup olmamakta serbesttir. sizin referans linkinizle üye olsa dahi yeni üyenin maddi olarak hiçbir zararı olmayacaktır.
ponziye bulaşmayın. bulaştıysanız da başkasının canını yakmayın.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar