bugün

seat ibiza

2015 model 1.4 style paketine 4 aydır sahip olduğum araçtır. bilgi amaçlıdır birilerine faydamız dokunur belki.
style pakette esp, hız sabitleyici, yokuş kalkış desteği, lastik basınç sensörü, dönüşe duyarlı ön sis ve standart arka sis, yol bilgisayarı, deri direksiyon ve vites topuzu, digital klima, 4 airbag, 15 çelik jant, 4+2 hoparlör, katlanabilir arka koltuklar gibi özellikler bulunmakta.
yol tutuşu gerçekten iyi esp sayesinde ani frenlerde şeritte gram sapma yapmıyor. sürüş keyfide fena sayılmaz 5000 km'den sonra motorun tam açılması ile hızlanması gayet yeterli seviyede. yokuşlarda bayılmaz, vites düşürmezsiniz.
yakıt tüketimi olarak şehir dışı ortalama 6 litre şehir içi 7.5 litre gösteriyor. biraz da agresif kullandığımı belirtmeliyim. kişisel görüşüm bu değerler bu araçtan çekinmeyi gerektirmez. motorun tam lpg uyumlu olması da unutulmamalı isteyen lpg taktırabilir, ben gerek duymadım.
iç hacim olarak ise ön sağ koltukta konsol biraz çıkıntılı bırakılmış araç full iken oturan uzun boylu ise rahatsız edebilir. arka diz mesafesi iyi durumda. aynı zamanda bagaj hacmi olarak sınıfının en iyi hacimlilerinden. hem araç içi hem bagaj bu sınıfta bir arabada nasıl böyle geniş tutulmuş ben anlayamadım.
ses sistemi gerçekten çok iyi.
ncap testinden de 5 yıldız aldığını unutmamalıyız.
uzun sözün kısası aracımdan çok memnunum.

not: aklıma gelenleri yazmaya çalıştım. herkes aynı fikirde olmayabilir. daha fazlasını merak edenlere mesaj yolu ile cevap verebilirim.