bugün

ülkemiz hakkında bir tespit

Oy ve Ötesi olarak tutanakları karşılaştırdığımızda yaklaşık 10bin tutanakta uyuşmazlık tespit ettik ancak bu seçim sonuçlarını etkilemeyecek kadar az bir rakam. Yani demem o ki; gerçekten de buna oy veren bir %50 var. Üzgünüm. Artık kabul etmek lazım. Hile var falan filan bunları geçelim.

Olaylara sosyolojik ve psikolojik yönden yaklaşıyorum ve ben sabahtan beri oturdum bunu düşünüyorum. Bu oy veren %50, oyunu cahilliğinden falan vermedi onlara. Bunlar kendi ellerine fırsat geçtiğinde kötülük yapabilecek, çalabilecek, hak yiyecek insanlar. Ve fırsatı varken yapan insanı da takdir edip, tapacak kadar çok sevip, destekliyorlar. Kendi fakirlikleri falan umurlarında değil. inanın başkasına zarar verme düşüncesine sahip olan insan, kendi maddi ve manevi durumunu göz önünde bulundurmaz. Ülkede birileri teröre kurban gitmiş, birisi ötekini dolandırmış, öteki berikinin hakkını yemiş falan hiç dert değil onlar için. Üzülmezler. Acıdan beslenip, zevk alırlar. Oy veren %50, -o para bende olsa ben de saray yaptırırım vatandaş aç kalmış bana ne- düşüncesine sahip insanlar.

Bizim baş edemediğimiz şey cahillik değil. Çünkü sadece cahillik olsaydı 13 yılda -tam olarak bitmese de- azalırdı. Böyle artmazdı.
Bu %50, kendi hayatlarında gerçekleştiremedikleri kötülükleri başkası gerçekleştirdiği için onu kahraman ilân ediyorlar. Hayatta da filmlerde de sevilen tapılan kötü karakterler vardır bilirsiniz ve neden sevildiklerini de düşününce anlayabilirsiniz. Çünkü baktığında kendini görür, olmak istediği o'dur ve bu insanlar kötülüğü -güç- zanneder. Ben kendimi geliştirmedim ama geliştirenler de benimle beraber sürünsün fesatlığıdır bu.

Biz, giderek yozlaşan ve kötüleşen insanlarla baş edemiyoruz. Yoksa iyi kalpli bir insan neden bile bile kötüyü seçsin ki? Katılırsınız ya da katılmazsınız bilemem ama durum budur.

edit, not: bu uydurma bir tespit değildir, üniversitede psikoloji ve sosyoloji olmak üzere multidisipliner bir bölümdeki araştırma görevlisine aittir.