bugün

oyak renault

2008 yılı opel türkiye kupası finalisti.
ekip grup maçlarında galatasaray ve beşiktaş'la beraber mücadele edip final 8 biletini lider olarak kazandı.final 8; 8 subatta başladı. turnuvada oynamaya hak kazanan takımlar yıllık oyuncularına ödedikleri paraya göre sıralandığında şöyleydi:
1 fenerbahçe ülker : 5 milyon dolar
2 efes pilsen : 4.5 milyon dolar
3 türk telekom : 4 milyon dolar
4 besiktas cola turka : 3.5 milyon dolar
5 banvit : 1.5 milyon dolar
6 alpella : 800 bin dolar
7 karsıyaka : 700 bin dolar
8 oyak renault : 400 bin dolar
oyak renault en şanslı kurayı çekerek ilk turda karşıyaka ile eşleşti ve izmir ekibini pek zorlanmadan geçti. büyük basketbol otoriteleri bu turdan önce karsıyaka'nın turu gececeginden eminlerdi lakin yamuldular. yarı final zor olacaktı. rakip efes pilsen'di. o büyük otoriteler bir oyuncusuna yıllık 1 milyon dolar para veren efes pilsen'in turu gececeğinden eminlerdi. çünkü onlar için herşey parayla ve oyuncuların yetenekleri ile ilgiliydi. ve rakip oyak renault un en çok alan oyuncusu 60.000 dolar civarı senelik paraya oynuyordu. kabul etmek gerekirse kalite olarak bir kaç basamak altta sayılırlardı.
unutulan bir takım degerleri hatırlatmak ise 12 aslan yürekli delikanlının elindeydi. arkadaşlık, birliktelik, sevgi, saygı, hoşgörü ve takım oyunu. bu isimleri hatırlanısı 12 delikanlı tüm türkiye 'ye bir ders verdi. unutulan degerleri maçı yayınlayan sky turk'un yorumcularından tutunda, basketbola gönül verdiğini söyleyen dinazorlara kadar herkese hatırlattılar. öyle bir tokat çarptı ki at gözlüklü paşazadelere; dakikalarca maçın analizini dahi yapamadı bu şahıslar.
bugün 10 subat. final macı var oyak renault un. rakip türk telekom ankara. yani bursankara maçı olacak. kardeşlik kazanacak herseyden önce. bursalıların gözünde oyak renault ; oyuncusundan başkanına , coach undan malzemecisine kadar şampiyon.