bugün

kenevir tohumu

bitkisi kafa yaparken tohumunun insan sağlığına çeşitli faydaları olduğu söylenen bitki tohumu.

--spoiler--
Kenevir tohumu, biyolojik olarak yararlı ve kolay sindirilebilen protein için inanılmaz bir bitkisel kaynaktır. Kenevir tohumları esansiyel 10 amino asidin hepsini içerir. Ayrıca 3 çorba kaşığı kenevir tohumunda, 11 gram protein bulunur.

Kenevir tohumunda omega-6 yağ asitlerinin omega-3 yağ asitlerine oranı 3’e 1 şeklindedir ve bu sağlıklı ve enflamasyon karşıtı bir orandır. Bunun yanında kenevir tohumları çok yararlı, özel bir omega-6 yağ asiti olan gama linoleik asit (GLA) içerir. GLA enflamasyon karşıtı hormonların üretiminde önemli bir yapıtaşıdır. Maalesef bu özel yağ asidi genellikle gıdalarda bulunmaz. GLA’nın sağlık faydaları şu şekilde sıralanabilir:
GLA sağlıklı bir metabolizmayı destekler ve yağ yakımına yardımcı olur. Sağlıklı bir diyet sürdürmesine rağmen kilo kaybında sorun yaşayan kişiler, diyetlerine GLA ekleyerek zayıflama sürecini canlandırmaktadır.
GLA hormonlarla ilgili sıkıntı belirtilerini (PMS gibi) azaltmaya yardımcı olur.
GLA saç, tırnak ve cilt sağlığını destekler.
GLA genel olarak enflamasyona yatkınlığı azaltır. Bu da astım, MS, fibromiyalji, artrit gibi inflamatuvar (yangılı) durumları olan kişilere yardımcı olabilir.
GLA kötü (LDL) kolesterolü düşürmeye yardımcı olur kolesterol oranını iyileştirir.
Kenevir tohumları hastalıklarla savaşan ve bitkilerde bulunan fitokimyasallar açısından, ayrıca yaşlanma karşıtı E vitamini gibi antioksidanlar açısından zengindir. Kenevir ayrıca çinko, kalsiyum, fosfor, magnezyum, demir gibi birçok mineral bulundurur.
--spoiler--

bol kenevir tohumlu günler...