bugün

citroen c2

2005 model 1.4 SX modelini 40000 km civarında bularak havada kaptığım. Araçtan çok memnunum, artısı ve eksisiyle değinmek istediğim bazı konular var.

özelllikle konfor açısından model ve yılına göre çok iyi, fakat ses yalıtımı hakkında bunu söyleyemem. kalkış ve hızlanması iyi olması, virajlarda yol tutuşu çok iyi. fakat otobanda uzun araçların yanından 130 üzeri bir hızla geçerseniz sizi direkt yan şerite gönderiyor, hafif araç.

kliması çok iyi olmasına rağmen hava ve polen filtreleri çabuk kirleniyor. 15000 km aralıklarla yapılan bakımlara yetişmiyor, arada değiştirmek lazım.

deli gibi gazı köklemezseniz ortalama 5.9lt/100 km yakıyor (evet benzinli). ama hava filtresii önemli, temizletmeden önce 7.2 lt ortalamaları görmüştüm.

stepnesi yarrak gibi yerde bu aracın. düğüne veya özel buluşmaya giderseniz hiç stepneyle uğraşmayın, stepneyi sökücem diye dilenciye dönüyosunuz. sadece bagajdan vidayı açmak yetmiyor, yere yatıp altta da vidalı mekanizma yapmışlar cibiliyetini siktiklerim. sike sike yere yatıyorsunuz.

araç 10 yıllık, şu an 65000 kmde, bütün gün güneş altında beklemesine rağmen güneş yanığı olmadı (siyah renk) yani sikin anasını, istediğiniz yerde bırakın ama motor yağı sıcaktan su gibi oluyor, dikkat edin. ilk defa bu araçta yağın sıcakta bu derece inceldiğini gördüm. sebebini bilemiyorum.

bilindiği üzere araç 2 kapılı, yani 4 kişi binmeyin. şişman pislik arkadaşlarınızı asla araca almayın, sığılmıyor.