bugün

uts 15

MENŞEi: Türkiye

FiRMA : Utaş Makine

T.UZUNLUK : 71,8 cm

NAMLU : 12 kal. yivsiz,46.9 cm

AĞIRLIK:2700 gr.

FiŞEK KAPASiTESi: 14+1

MÜHiMMAT: 2 3/4'' ve 3'' Magnum

Teknik bilgileri bulabildiğim kadarıyla yazdım.Yazdığım 2700 gr. ağırlık muhtemelen silahın boş ağırlığı,dolu ağırlığı hiç bir yerde tam olarak belirtilmemiş.Utaş'ın kendi sitesinde ağırlık olarak sadece bu belirtilmiş,bende bu konuda başka kaynak kullanmak istemedim.
Yukarıdaki özelliklerin dışında:
- 3 döner kilitleme mekanizması
- Yerleşik projektör ve lazer gece görüşü
- Tam boy picatinny ray sistemi
- Gövde fiber takviyeli,enjeksiyon dolgulu polimerden imal edilmiş
- Çift taraflı yandan dolum sistemi
- Seçilebilir şarjör sistemi(Fişekler namlunun üst bölümünde paralel iki sıra halinde atışa hazı bekliyor.Mekanizma normalde dönüşümlü olarak besleme yapıyor,ama selektör vasıtasıyla 2 şarjörden biri seçilebiliyor.Utaş patentli bir sistemmiş.)
- Farklı kamuflaj,kaplama seçenekleri;navy,desert camo vs...

''UTS-15 Projesi, Amerikan’ın en büyük tabanca üreticilerinden birinin UTAŞ’tan Amerikan emniyet güçleri için mükemmel bir taktik tüfek üretmesini istemesiyle başlamıştır.''Evet,silahın üretilme sebebi Utaş'ın sitesinde tam olarak bu cümleyle belirtilmiş.Haber sitelerinde yazdığına göre Fbı ve polis teşkilatı için düşünülüyormuş.Ayrıca Bae,Rusya,ingiltere,Ukrayna ve birkaç ülkenin daha silahla ilgilendiği söyleniyor.Silah bazı yabancı dizi ve filmlerde de kullanılmış veya kullanılacak.
Sanırım bu silahın en büyük artısı seri olması,hafif olması,kısa olması ve yüksek fişek kapasitesiye yakın mesafede, özellikle baskınlarada ateş üstünlüğü sağlaması olacaktır.

kaynak: http://www.utas-usa.com/

görsel
güncel Önemli Başlıklar