bugün

alevilik

aleviler 80 milyondur.
aleviler sadece dürüsttür. hiçbiri düzenbazlık yapmaz. aleviler ya ondandır.
aleviler aydındır. hatta sadece aleviler aydındır.
aleviler iyi vatandaştır o yüzden azınlık hakları isterler sürekli. gibi anlam çıkarsak daha iyi olurmuş sayın bekir coşkun kişisinin yazısından.

aleviler; okuyan, bakan, gören, dinleyen, bilen, anlayan, düşünen insanlardır. şimdi sadece şuraya bir bakalım. muhtemelen alevi düşmanı ilan edilirim cımbızla kelime ayıklayan insanlar tarafından. ancak maalesef ümitlenmeyin canlarım öyle değilim zira. alevilik o kadar çeşitlenmişki birinin evet öyle dediğini diğeri suçlama olarak gösterir. saz çalarak ibadet olur mu diye sorduğunuzda pis yobaz hemen sağdan soldan duyduğun yalanları söylüyorsun. inanıyosun bi de onlara di mi? biz mumsöndü filan yapmıyoruz terbiyesiz, şerefsiz, pipisbok gibi bir çemkirme moduna girer bazı arkadaşlar da. canım hele bir dur soluklan. ben mum söndü dedim mi? hayır. e kendin kendini sokmuyor musun bu dipsiz kuyuya o zaman? bu arkadaşlar dinleyen, anlayan, düşünen, bakan, gören değil tetikte bekleyen insanlardır. aleviliğin en ufak bir yönünü eleştirirseniz yobazın, şerefsizin en alası sizsinizdir. fakat iş islama gelince iş değişir bu ülkede. her türlü boku atmak, tutarsız demek, cani din demek caizdir. hatta daha bir el üstünde tutulmaya başlarsınız. aynı şey hıristiyanlık için pek geçerli değil çünkü zaten hıristiyan olan da hıristiyan olduğunu pek öne süremiyor. çok popüler olmadığı için de eleştirmek gereksiz görülüyor kimi çevrelerce. neyse konuyu dağıtmadan. sözümüz asla aleviliği gerçekten ali sevgisiyle yaşayanlara değil. bu insanların üzerinden prim yapma peşindeki bir takım zırtapozlara. tamam hadi bazı haklar istiyorsunuz nedir bunlar diye soruyoruz. çelişkiler alıyor başını gidiyor. din kültürü ve ahlak bilgisi kalksın diyen adama bir bakıyoruz dinimizi öğrenmek istiyoruz diyor. camilerin gereksizliğinden dem vuran adam, cemevlerinin resmi ibadethane olmasını istiyor. buna çifte standart derler güzelim. bana var, sana yok senin yaptığın bir yerde.

edit: bekir coşkun yazısının bir ötekileştirme aracı olduğu aşikardır. 25 milyon diyerek alevi olmayanları kışkırtma amacı taşıdığı apaçık ortadadır. ne olacak şöyle anlatalım. bir adet arkadaş. çıkıp aleviler 25 milyon diyecek. bir diğer tartışma adabından bihaber insan kalkıp hadi lan yavaş 25 olun diyerek ortamı gerecektir. en üst paragraftakiler sadece ironi amaçlı yazılmıştır.